Az okosotthonok felé nyitott a Mio

Az okosotthonok felé nyitott a Mio

Az okosotthonok felé nyitott a Mio

biztonság

1 perc

Korábban elsősorban autós fedélzeti kameráiról és navigációs rendszereiről volt ismert a cég, de nemrég piacra dobták első okosotthon-rendszerüket is.

Magyarországi webáruházában és a nagyobb hazai elektronikai áruházakban e héttől érhető el a cég első okosotthon-rendszere, a MioSmart – számolt be róla a Bitport.hu.

Cosmin Dobranis, a magyarországi és a romániai értékesítésért felelős menedzser elmondta, piaci felmérések alapján úgy látják, hogy a háztartások jelentős része már nálunk is nyitott az okosotthonnal összefüggő technológiák felé. A fogyasztók 14 százaléka pedig a következő két évben be is szerezne már valamilyen ezzel összefüggő eszközt.

A rendszer elsősorban a biztonságot helyezi előtérbe, hiszen a külön-külön is megvásárolható öt eszköz között található biztonsági kamera, babamonitornak is használható mozgásérzékelő, valamint a nyílászárókra szerelhető szenzor. 

A cég 2017-ben akar megjelenni egy még fejlettebb kamerával, amelynek a megfigyelési fókusza távolból is ráirányítható egy adott területre. Az ugyancsak jövőre tervezett konnektorokkal pedig a lakás elektromos rendszere válik távolról kezelhetővé. A bemutatón elhangzott, hogy a rendszer kifejlesztésénél azért választották a közvetlen végponttól végpontig érő (P2P) kommunikációs technológiát, hogy az a hackertámadásoktól is minél jobban védhető legyen.