Biztonságos távolságtartás a viselhető technológiával

Kapcsolódó cikkek

Biztonságos távolságtartás a viselhető technológiával

Biztonságos távolságtartás a viselhető technológiával

biztonság

2 perc

A koronavírus-világjárvány miatt igénybe vett, szociális távolságtartásra figyelmeztető eszközök iránti növekvő kereslet mára gyakorlatilag új piaci szegmens kialakulásához vezetett.

Ennek egyik eredménye az OKW német vállalat Minitec elnevezésű, leginkább kisméretű tokra hasonlító fejlesztése, amely elsősorban a raktárakban, logisztikai központokban és gyárakban dolgozó alkalmazottaknak segíthet.

Az új változatát a Body-Case-t viszont kifejezetten a sztenderd óraszíjakhoz tervezték, de igény szerint nyakba akasztva, övre csíptetve vagy akár zsebre rakva is lehet hordani. A strapabíró tok magas szintűnek mondható, IP65-ös védelemmel bír. Ez azt jelenti teljes mértékben védett a por és a kisnyomású vízsugár ellen minden irányból, a vízbe merítést azonban már nem bírja. Könnyen tisztítható, magasfényű kivitelezésének és erős Torx csavarjainak köszönhetően akár egészségügyi környezetben is jól használható.

A szétnyitható tok UV-szűrős tetejét és alapját egy puha tapintású TPV tömítőgyűrű választja el. A háromféle méretben elérhető eszköz színe fehér. A kiegészítők közé tartozik egy csuklópánt, egy rugós eszköz, egy rögzítőzsinór, egy kézi heveder, valamint a töltő-, illetve adatátviteli állomások, a kétféle csíptető és egy Torx T6 csavarhúzó.

A termékdizájn díjat nyert Minitec a Body-Case-hez hasonlóan csuklópántra, zsinórra, övre, kulcstartóra rögzítve vagy önmagában is viselhető. Az ABS vagy infravörösfény-áteresztő PMMA (polimetil-metakrilát) műanyagból készült termék kétféle változatban – könnycsepp vagy téglalap alakú kialakításban – érhető el.

Itt is többféle méretből lehet választani, a felső- és alsó rész között található gyűrűk széles választéka révén pedig számos variáns – köztük egy USB-csatlakozós – alakítható ki. A kiegészítők hasonlók az új fejlesztésnél felsoroltakkal, és külön USB-fedél is megvásárolható.

Az OKW fejlesztéseinek alkalmazási területei közé tartoznak a különféle távirányítási rendszerek, a felügyeleti- és riasztóberendezések, a mobil USB-megoldások, az IoT (dolgok internete) és az IIoT (ipari dolgok internete) alkalmazások és a viselhető kiegészítők. Az eszközök ugyanakkor jól használhatók egészségügyi- és szociális intézményekben vagy akár otthoni környezetben is.

Az árak a Body-Case estén 13 dollár, a Minitec esetén pedig 5 dollártól indulnak, és az egyéni igényekhez történő igazításra is lehetőség van.

Forrás: