Ettől a házőrzőtől nem kell félnie

Ettől a házőrzőtől nem kell félnie

Ettől a házőrzőtől nem kell félnie

biztonság

4 perc

A Cujo nevű biztonsági eszköz az összes intelligens otthoni rendszer védelmét ígéri a vírusokkal és más kártékony programokkal szemben.

A smart home rendszerek jelentős része csatlakozik a webhez, ami egyfelől kényelmessé és praktikussá teszi azokat, másfelől viszont így állandóan tartani lehet a különféle hackertámadásoktól.

Életveszélyes hackertámadások – Már az otthonunkban is

A Cujo erre kínál megoldást, és a fejlesztők szerint megóvja az okosotthont a rosszindulatú programoktól, vírusoktól, a hackertevékenységtől és adathalászattól.

A védelem minden otthoni IoT-eszközre kiterjed, a számítógépektől kezdve a babafigyelő monitorokon át egészen az okostelefonokig és a tévékig. Ez azért fontos, mert ha egy hacker feltöri például a biztonsági kamerarendszert, akkor nemcsak a tulajdonos mindennapi életébe nyerhet szó szerinti bepillantást, hanem akár az otthoni hálózati eszközökön tárolt személyes információkhoz is hozzájuthat.

A gyártó cég tájékoztatása szerint a készülék bármilyen WiFi-képes eszköz védelmére alkalmas, „önálló tanulási technológiájának” köszönhetően pedig egyre „okosabbá” válik, így folyamatosan el tudja hárítani az újabb és újabb fenyegetéseket.

Bár a Cujo egy úgynevezett „plug and play” berendezés (tehát a számítógép automatikusan felismeri, telepíti és elvégzi a szükséges beállításokat), használata fizetős lesz (havi 8,99 vagy évi 89 dolláros költséggel jár majd).

A fejlesztő cég alapítója és vezérigazgatója, Einaras Gravrock saját negatív élménye (személyes fiókjai feltörése) nyomán kezdte el keresni a módját a teljes körű védelemnek, azonban csak igen költséges vállalati megoldásokkal találkozott, illetve olyanokkal, amelyek kifejezetten számítógépre lettek kifejlesztve. Ő azonban egyszerűen használható, megfizethető és minden otthoni eszközre alkalmazható módszert szeretett volna – így született meg a Cujo.

A termék Indiegogo kampánya már rég lezárult, a kitűzött 30 ezer dolláros célt bőven meghaladta a támogatások összege, de még mindig van lehetőség a termék előrendelésére, melyek kiszállítását idén májusban tervezik.