Házőrző drón ijesztheti el a betörőket

Kapcsolódó cikkek

Házőrző drón ijesztheti el a betörőket

Házőrző drón ijesztheti el a betörőket

biztonság

1 perc

A Ring repülő kamerájával a tulajdonos még inkább szemmel tarthatja távolról az otthonát.

Az Always Home Cam valójában egy autonóm minidrón, amely a lakásban körberepülve ad teljes körű képet az otthoni eseményekről. A repülés végeztével a szerkezet visszatér a dokkolójába és az akkumulátorát tölti. A termék várhatóan jövőre kerül forgalomba, ára pedig 249,99 dollár lesz.

A Ring alapítója és fő feltalálója szerint az új generációs készülék célja, hogy szó szerint többféle nézőpontot is biztosítson a teljes ingatlanon belül anélkül, hogy több kamerát kelljen használni. Jamie Siminoff hozzátette: az elmúlt két évet a célzott fejlesztésre fordították, mivel nehezen összerakható eszközről van szó.

A repülő kamera teljesen önállóan tud működni, útvonalát és haladási irányát viszont a tulajdonos határozhatja meg. Az első használat előtt a lakónak el kell készítenie otthona térképét és a bejárandó útvonalat, de a szerkezet konkrét helyekre – például a konyhába vagy a hálószobába – is irányítható.

A drón tehát előre meghatározott vagy igény szerinti repülésre is képes, amikor a kapcsolódó Ring Alarm riasztórendszer nem várt tevékenységet észlel. A töltő-dokkoló viszont blokkolja a kamerát, ami így csak repülés közben készít felvételeket.

Az Always Home Cam segítségével az is könnyedén ellenőrizhető, hogy véletlenül bekapcsolva maradt-e a tűzhely, nyitva van-e az ablak, vagy biztosan be lett-e zárva a bejárati ajtó. A gép akadálykerülő technológiával rendelkezik, melynek köszönhetően képes kikerülni az útjában lévő tárgyakat. A propellerek külön borítást kaptak, így a tervezők szerint még véletlenül sem tehet kárt a berendezésben vagy a háziállatokban.

Forrás: