Így ajándékozhat nyugalmat karácsonyra

Így ajándékozhat nyugalmat karácsonyra

Így ajándékozhat nyugalmat karácsonyra

biztonság

2 perc

A Panasonic Smart Home rendszerével távolról is mindenen rajta tarthatja a szemét, legyen szó a véletlenül nyitva maradt ablakon besurranó tolvajról vagy a papucsokat szétrágó kutyáról.

Növekvő kockázatok az okosotthonban

A telefon- és videotechnológiák felhasználásával készült rendszer egységenként bővíthető, okostelefon vagy tablet segítségével pedig távolról is irányítható.

A berendezés agya egy DECT interfésszel ellátott központ, amelyhez 300 méteres körben csatlakozhatnak a vezeték nélküli eszközök (kamerák, érzékelők, csatlakozók), így nem korlátozza a hálózat hatótávját az otthoni WiFi-router.

A vásárlók többféle szolgáltatás közül választhatnak, amelyek közös jellemzője, hogy a konfigurációval nem kell bajlódni, így a telepítéshez nem kell szakember, csupán egy megfelelő mobilapplikáció. 

Az Otthoni Felügyelet csomag egy Hubot, két kültéri kamerát és egy – szükség szerint bármikor nagyobbra cserélhető – 4 GB-os microSDHC kártyát tartalmaz. Ha a kameraképen mozgás észlelhető, a rendszer azonnal értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára, a videofelvételt pedig elmenti a rendszer. A kamerák a kétirányú kommunikációt is lehetővé teszik, így távolról is rá lehet szólni a bejárati ajtónál ólálkodó tolvajra, vagy megmondható a futárnak, hogy hová tegye le a csomagot.

Az Otthon Biztonsága alapcsomag a Hub mellett ablak- és mozgásérzékelőt is tartalmaz, amelyek mozgás esetén egy internetkapcsolattal rendelkező, vezeték nélküli routeren keresztül riasztást küldenek a telefonra. Emellett a mozgásérzékelők segítségével a világítás is irányítható. Ha például sötétben ér haza a tulajdonos, akkor előre felkapcsolhatja a lámpát, ha pedig nyaralni megy, előre beállíthatja, hogy milyen időközönként kapcsolódjon fel-le a világítás.  

A családosok választhatnak babafigyelő készletet is, amellyel nemcsak a lakás más pontjáról követhetik figyelemmel gyermeküket, hanem messzebbről is, sőt a kétirányú kommunikációs lehetőség miatt akár távolról is megnyugtathatják egy mesével vagy altatódallal.

Egy Hub-hoz maximálisan ötven eszköz csatlakoztatható, ebből négy lehet kamera, a többit pedig tetszés szerint összeválogathatja a okoskonnektorok, mozgás-, ablak- és ajtóérzékelők, vízszivárgás- vagy üvegtörés-érzékelők, beltéri riasztók, billentyűzetek, távkapcsolók és tartalék akkumulátorok közül.