Intelligens zárral tegye biztonságossá otthonát

Intelligens zárral tegye biztonságossá otthonát

Intelligens zárral tegye biztonságossá otthonát

biztonság

2 perc

A felhasználók mobiljával kommunikáló okoszárak lehetővé teszik, hogy kulcs nélkül is ki lehessen nyitni a bejárati ajtót, illetve távolról be tudja engedni a vendégeket.

Az intelligens – vagy más néven elektronikus – zárak jelentik a technológiai innováció legújabb csúcsát, amelyek segítségével „okosabbá” lehet tenni a háztartásokat. Egy ilyen zár beszerzése nagyon jó befektetés lehet, hiszen sokkal hasznosabbnak bizonyulhat, mint egy elektromos autó, egy okosóra vagy egyéb intelligens készülék megvásárlása. A korszerű eszközök lehetővé teszik, hogy a lakók a mobiltelefonjuk segítségével is bejussanak a házba, nem kell a kulccsal bajlódniuk. A zárak segítségével ráadásul akár távolról is be lehet engedni az érkező vendégeket a bejárati ajtón, illetve figyelni, hogy melyik családtag mikor tartózkodik otthon.

Egy okoszár megvételével bárki megspórolhatja magának azt a bosszúságot, hogy a táskájában vagy a zsebében kelljen kotorásznia a lakáskulcsot keresve. A legújabb fejlesztések révén továbbá a korszerű készülékeket az okostelefonokkal is szinkronizálni lehet, függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján tartózkodik a felhasználó. Az otthonok biztonságáról gondoskodó eszközök tehát sokkal kényelmesebbé teszik a lakók életét, és szerencsére az áruk sem olyan magas, hogy csak a legmagasabb keresetűek engedhetnék meg maguknak.

Cikkünkben most összegyűjtöttük, hogy melyek a piacon jelenleg elérhető legjobb készülékek:

August:

Mi lehet az, ami még az okoszáraknál is menőbb? >>A vállalkozás által kifejlesztett Smart Lock egyik legfontosabb előnye, hogy előre beállított paraméterek alapján időzíteni lehet, hogy ki mikor léphet be a lakásba. Ez a funkció különösen akkor lehet hasznos, hogyha a felhasználó korlátozni szeretné a bejutást bizonyos személyek számára. Előfordulhat például, hogy míg a családtagjainak a bejárati ajtó kinyitását a hét minden napján 24 órában engedélyezné, addig a takarítónő csak előre meghatározott időpontokban léphetne be.

A zár vezeték nélküli hálózaton keresztül kapcsolódik össze a mobiltelefonokra letölthető alkalmazással. Az eszköz négy hagyományos AA ceruzaelemmel működik.

Goji:

Kíváncsi rá, mit tud még a Goji okoszár? >>A vállalat készüléke egy nagyon kifinomult elektronikus zár, amely képes arra, hogy teljes mértékben helyettesítse a bejárati ajtókon lévő, kulccsal nyitható zárakat. Az eszközöket egy okostelefonról lehet irányítani, ezáltal korlátozni lehet azt, hogy ki léphet be a lakásba. A berendezés egyik különlegessége, hogy az elektromos zárat akár normális kulccsal is ki lehet nyitni, vagyis a háztartás fiatalabb tagjai számára is ideális megoldás lehet, akik még nem rendelkeznek saját okostelefonnal.

A készülék rögzítése és beüzemelése rendkívül egyszerű, a felhasználónak nem kell kábelekkel és fúrókkal bajlódnia. Ami a Goji okoszárat megkülönbözteti még a versenytársaitól, az a beépített kamera. A berendezés pillanatfelvételt készít az érkező vendégről, amelyet azután elküld a felhasználó okostelefonjára, aki így eldöntheti, hogy engedélyezi-e a belépést.  

Kwikset Kevo:

A készülék segítségével a felhasználó okostelefonja egy pillanat alatt kulccsá alakítható át. Az eszköz Bluetooth-kapcsolaton keresztül ismeri fel a tulajdonos mobilját. A bejárati ajtó kinyitásához a lakónak egyszerűen csak meg kell érintenie a Kevot. A zár mellett a kezdőcsomag része továbbá két eKey – vagyis elektronikus kulcs –, két kulcstartó, illetve két hagyományos kulcs is. Ez utóbbi különösen akkor lehet hasznos, ha a készülék lemerül. A leghasznosabb kiegészítő emellett az alapkészletben található két elektronikus kulcs, amelyek titkosított kódokat tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az eKey blokkolását csak a felhasználó mobiljáról lehet feloldani, ráadásul az elektromos kulcsok lemásolása sem lehetséges.

Forrás: Tech Times