Ismét üzemelnek az okoskapuk a dubaji reptéren

Kapcsolódó cikkek

Ismét üzemelnek az okoskapuk a dubaji reptéren

Ismét üzemelnek az okoskapuk a dubaji reptéren

biztonság

1 perc

A Dubajból induló utazók útlevelük beolvasásával használhatják a kapukat, ugyanakkor az érkező utasoknak továbbra is át kell menniük a szokásos beléptetési folyamaton.

A kapuk a dubaji nemzetközi repülőtér 3. termináljánál találhatók. A városból kirepülő utasok útlevelük beolvasásával használhatják azokat – erősítette meg a helyi külügyi főigazgatóság (General Directorate of Residency and Foreigners Affairs, GDRFA).

Korábban már működtették az okoskapukat, használatukhoz akkor útlevélre vagy vízumra, e-kapu kártyára vagy a GDRFA okostelefon alkalmazással generált generált QR-kódra volt szükség.

Mohammed Al Marri, a GDRFA főigazgatója elmondta, az intelligens beléptetők ismételt üzembe helyezése megkönnyíti és leegyszerűsíti az utazási procedúrákat. Ráadásul jelen körülmények között ez a megoldás tekinthető a leginkább biztonságos utazási módnak.

A használathoz nincsen szükség előzetes regisztrációra, emellett az utasoknak nem kell dubaji lakosnak lenniük. Az okoskapuk révén a repülőkre szállók gyorsabban „túleshetnek” a kicsekkoláson.

Fontos viszont, hogy a nemzetközi repülőtérre érkező utasok, illetve azok, akik nem a reptér 3. terminálján keresztül hagyják el az országot, nem használhatják ezt az innovatív rendszert.

Továbbá mindenképpen szem előtt kell tartani azt is, hogy az Egyesült Arab Emírségek Dubajba utazó lakosainak még mindig engedélyt kell beszerezniük az GDRFA-tól, mielőtt visszarepülhetnek az országba.

Al Marri arra is kitért, hogy az elmúlt hetekben az utasszám növekedését tapasztalták. Az emirátus júliusban nyitotta meg újra kapuit, március óta ugyanis nem engedtek be nemzetközi járatokat a reptérre a koronavírus terjedésének lassítása érdekében.

Forrás: