Kettő az egyben: duplán okos a LightCam

Kapcsolódó cikkek

Kettő az egyben: duplán okos a LightCam

Kettő az egyben: duplán okos a LightCam

biztonság

4 perc

Miért költene pénzt két intelligens készülékre, ha eggyel is eléri ugyanazt a célt? Ráadásul az eszköz beszerelése sem igényel különösebb erőfeszítést.

A LightCam nemcsak duplán okos, de praktikus is. Az első ránézésre villanykörtének tűnő tárgy valójában egy apró kamerát is magában rejt, így világításra és biztonsági céllal egyaránt használható. A hagyományos izzókhoz hasonlóan egyszerűen be kell csavarni egy normál foglalatba.

Ha a felhasználó meg szeretné világítani és egyben figyelni otthonát vagy irodáját, elég csak letöltenie a kapcsolódó applikációt, beolvasnia a QR-kódot, majd becsavarnia a LightCam-et, ezt követően pedig csatlakoznia kell az otthoni vagy irodai Wi-Fi hálózathoz. Innentől kezdve távolról is szabályozható az applikáción keresztül is a világítás, és irányítható a kamera.

A tervezők kifejezetten törekedtek arra, hogy a LightCam ne „lógjon ki a sorból”, kialakításának köszönhetően ne legyen feltűnő a biztonsági funkciója. Az eszköz kialakítása azonos foglalat esetén számos világítótest helyett használható bel- vagy kültéren egyaránt.

Daniel Swiss a készülék ötletgazdája hangsúlyozta, hogy egy olyan sokoldalú és megfizethető terméket szerettek volna létrehozni, amelynek felszerelése nem igényel külön ráfordítást, hiszen nincs szükség fúrásra vagy vezetékre.

Távolról is beszélhet az ajtónállókkal

Beépített infravörös szenzorainak segítségével a kamera éjjel is akár 7,5 méter távolságra képes „ellátni”, az 1080 pixeles HD felbontásnak köszönhetően pedig a felhasználó részletgazdag képet kaphat – igény szerint a telefonjára, táblagépére vagy a számítógépére.

A többi okoskamerához hasonlóan a LightCam is képes mozgásérzékelésre, ilyenkor azonnali értesítést küld a felhasználónak, aki a beépített hangszórónak és mikrofonnak köszönhetően akár társaloghat is vendégeivel. A beépített tárolókapacitás révén a készülék hét napig képes megőrizni a rögzített felvételeket, ha pedig ennél többet szeretne a tulajdonos, akkor az okostelefon, tablet vagy a felhőmegoldások segítségével a memória bővíthető.  

A fényforrás kialakítása lehetővé teszi, hogy a készülék 360 fokos látószögben, gyakorlatilag mindent képes rögzíteni. A szabadalmaztatott lencsevédőnek köszönhetően pedig akár zárt üveglámpákba is becsavarható és használható anélkül, hogy fénye elvakítaná a kamerát.

A termék iránti keresletet igazolja, hogy a kapcsolódó Indiegogo-kampányban a kitűzött támogatási összegnek már a 15-szöröse összegyűlt. A Light Cam-et 109 dollárért (nagyjából 27 500 forintért) lehet előrendelni, a kiszállítás várhatóan idén augusztusban indul.

Forrás: Digitaltrends