Kulcs helyett már órával is kinyithatja az ajtót

Kulcs helyett már órával is kinyithatja az ajtót

Kulcs helyett már órával is kinyithatja az ajtót

biztonság

1 perc

Az August okoszárja már az Apple Watch okosórával is irányítható.

Az August Smart Lock fejlesztéséről már korábban írtunk az okoszárakat bemutató cikkünkben. Az eszköz egyik fontos előnye, hogy nem támaszkodik sem a ház áramellátására, sem pedig az internethálózatra, így áramkimaradás esetén is biztonságosan használható.

Időzített beléptetés

Az új fejlesztésnek köszönhetően az alkalmazás elérhető az Apple okosórájáról is. Természetesen szükség van hozzá egy olyan iPhone-ra is, amelyiket a megfelelő zárral párosítják, de ezek után az órájáról is megnézheti a fontosabb értesítéseket.

Megtudhatja, mikor és ki használta a zárat, valamint valós idejű értesítéseket is kaphat, amikor valaki hozzáfér az ajtóhoz. Az alkalmazás különlegessége, hogy egyszerű meghívókat küldhet bárkinek, akinek engedélyezni szeretné a hozzáférést az ajtó kinyitásához és ehhez időkeretet is adhat. Például a családtagjait beengedheti a nap bármely órájában, de a vízvezeték-szerelő elég, ha csak korlátozott hozzáférést kap.

Jöhet az NFC-kulcs?

Elképzelhető, hogy a jövőben olyan zárakat is láthatunk majd, amelyeket egyedi – kis hatótávolságú kommunikációra képes – NFC-azonosítók segítségével lehet kinyitni. Így már elég lesz az is, ha közel megy az ajtóhoz, és az okoszár azonnal tudja, hogy ki szeretne bemenni a házba, és ami szintén fontos, hogy van-e engedélye erre. 

Forrás: NFC World+