Lakat kulcs nélkül – már ez is lehetséges!

Lakat kulcs nélkül – már ez is lehetséges!

Lakat kulcs nélkül – már ez is lehetséges!

biztonság

1 perc

Az ausztrál Dog & Bone cég eddig elsősorban strapabíró telefontokokat gyárt, most azonban bemutatták a Bluetooth-kapcsolattal rendelkező okoslakatot is.

Az újratölthető lítium-ionos akkumulátor akár két éven keresztüli használatot (nagyjából 3000 nyitást-zárást) is bír, a kapcsolódó alkalmazáson keresztül pedig az eszköz más zárral is párosítható. Az irányítás a családtagokkal vagy a barátokkal is megosztható, csatlakoztatott állapotban pedig a zárak töltöttségi szintje is nyomon követhető.

Intelligens zár a biciklitolvajok ellen

A lakat kinyitása is nagyon egyszerű: ha a telefon elég közel van egy Bluetooth-kapcsolathoz, csak meg kell nyomni a záron vagy az alkalmazásban egy gombot. Az applikáció használatához PIN-kódot vagy – iOS operációs rendszer használatakor – ujjlenyomat-érzékelést is be lehet állítani. Több zár esetén a megosztás és a beállítás külön-külön, egymástól függetlenül is megoldható.

Energiatakarékos üzemmódba csak akkor kapcsol az eszköz, ha elveszíti a hozzárendelt készülékkel fennálló Bluetooth-kapcsolatot. A normál üzemmódba történő visszaállításhoz a lakaton kell egy gombot megnyomni, ilyenkor az időmegtakarítás kedvéért azonnal kinyílik, amint egy párosított eszközzel megtalálja a kapcsolatot.

Mivel a hasonló szerkezeteket legtöbbször kerékpárok leláncolására szokták használni, az edzett acél bilincsnek, cink-alumínium ötvözetes váznak és a vízálló szigetelésnek köszönhetően az eszköz kültéri használatra is alkalmas.

A LockSmartot a cég weboldalán, két méretben lehet megvásárolni, a normál változat ára 90 dollár, a mini verzió pedig 70 dolláros áron érhető el, kereskedelmi forgalomba pedig decembertől kerül majd az Egyesült Államokban.

Forrás: Ausdroid