M2M két keréken: így lehetnek biztonságban a balatoni biciklik

M2M két keréken: így lehetnek biztonságban a balatoni biciklik

M2M két keréken: így lehetnek biztonságban a balatoni biciklik

biztonság

2 perc

Már Magyarországon is elérhető az e-bike-ok számára fejlesztett, a Vodafone M2M-technológiájára épülő Velotrack biztonságtechnikai rendszer – jelentette be Antal Csaba, a Velotrack projektet fejlesztő Hargamon Kft. üzletfejlesztési vezetője.

A Velotrack biztonságtechnikai szolgáltatás kerékpárosok részére. A beépített eszköz GPS-vevővel, mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, amiket a Vodafone M2M (machine-to-machine) kártyájával elküldi egy szerverközpontba.

A felhasználók kerékpárjaikat iOS és Android rendszerű okostelefonon, illetve webes felhasználói felületen tudják lezárni. Ha a bringa megmozdul, azonnal értesítést kap a tulajdonos, az alkalmazás segítségével lekérdezheti a statisztikákat a megtett útjairól, sőt – amennyiben van rá jogosultsága – akár családtagjai, ismerősei útvonalait és éppen aktuális tartózkodási helyüket is láthatja.

A Velotrack kínálta biztonság immár a magyar e-bike tulajdonosok számára is elérhető, mivel a rendszer hivatalos beszerelő partnere az Annyira Más Bringabolt. A Bosch hajtásrendszeres kerékpárokba néhány perc alatt beépíthető, majd élesíthető a szolgáltatás. A megoldás elérhető az osztrák gyártó, a Biketronic kerékpárjaiban is, ők ma már a Velotrack-rendszerrel szerelt biciklijeiket kínálják a vevőiknek.

A közlemény kiemeli, hogy a magyar fejlesztésű és gyártású Gepida és a Velotrack sikeres fejlesztési és együttműködési munkájának eredményeként elindult az első e-bike bérbringarendszer a Balaton körül. A biciklikbe szerelt eszköz szolgáltatja – a Vodafone M2M-technológiájának segítségével – a kerékpárok mindenkori pozícióját, használati és bérbeadási adatait az e-bike flotta tulajdonosa és üzemeltetője számára. Ezeket a bringákat hat állomáson lehet bérbe venni a Balaton körül, illetve a Velencei-tónál Gárdonyban is.