Már hangutasítással is irányítható az Ooma okoskamerája

Kapcsolódó cikkek

Már hangutasítással is irányítható az Ooma okoskamerája

Már hangutasítással is irányítható az Ooma okoskamerája

biztonság

2 perc

Amazon Alexa és Google Assistant integrációt kapott a Smart Cam.

A bel- és kültéren is használható Ooma otthoni biztonsági kamera az újításnak köszönhetően képes reagálni az Amazon Echo vagy a Google Home kompatibilis okoseszközön keresztül érkező hangutasításokra is. Így könnyedén be- és kapcsolható például a Privacy Mode funkció is, amikor a tulajdonos hazaér vagy elhagyja az ingatlant.

A készülék a többi között az alábbi „okos” funkciókkal bír:

Arcfelismerés: a kamera – bizonyos „tanulóidő” elteltével – képes azonosítani a családtagokat, a barátokat és még a házi kedvenceket is. Ezzel elkerülhető, hogy a tulajdonos felesleges értesítéseket kapjon az otthonához érkező személyekről és állatokról.

Auto Privacy Mode: a geofencing („virtuális kerítés”) technológiát használva, a felhasználó mobiltelefonjának helye alapján automatikusan kikapcsol a készülék, amikor a tulajdonos hazaér, annak távozásakor pedig ismét működésbe lép.

Tartalék akkumulátor és belső memória: az Ooma Smart Cam különlegessége, hogy külső erőforrás vagy internetkapcsolat nélkül is képes rögzíteni a felvételeket. Az internetkapcsolat visszaállításakor pedig automatikusan megtörténik a videók feltöltése. A 16 gigabájtos beépített memóriának és akkumulátornak köszönhetően pedig az eszköz áramkimaradás esetén is működik, illetve olyan helyeken is használható, ahol nem áll rendelkezésre internet és/vagy áramforrás.

Kétirányú hangkommunikáció: a beépített mikrofon és hangszóró révén a tulajdonos a kapcsolódó okostelefonos applikáción keresztül oda-vissza kommunikálhat az eszköz hatótávolságán belül tartózkodókkal.

„Többfunkciós” felhasználói fiókok: akár négy mobileszközzel is be lehet jelentkezni ugyanabba a felhasználói fiókba. Ennek nagy hasznát lehet venni, ha például a szülők és a nagyszülők szemmel szeretnék tartani az iskolából hazaérkező gyermeket vagy az otthon „tevékenykedő” háziállatokat.

Ben Nader, a vállalat videófejlesztésekért felelős vezérigazgatója elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a felhasználóknak otthonuk védelme mellett milyen fontos magánéletük megóvása is. Ezért is döntöttek a virtuális asszisztensekkel való kompatibilitás bevezetése mellett. Így a kamerát már háromféle módon lehet ki- és bekapcsolni: a Smart Cam alkalmazáson keresztül okostelefonnal, a geofencing segítségével automatikusan, vagy az újdonságnak számító hangvezérlés révén.

A kamera az Egyesült Államokban 149 dollárért rendelhető meg az Ooma weboldaláról. A felhőben történő tárolás 7 napig ingyenes (maximum 5 gigabájtos tárhellyel). A választható – arcfelismerést, kétirányú hangkommunikációt, geofencinget és 30 napos tárolást magában foglaló – prémium csomag ára 4,99 dollár/hó egy kamera, 9,99 dollár/hó több készülék esetén.

Forrás: