Még többet tud az August intelligens zár

Kapcsolódó cikkek

Még többet tud az August intelligens zár

Még többet tud az August intelligens zár

biztonság

2 perc

Töretlenül folytatódik a Google Assistant térhódítása, új tagként március óta az August okoszár is beállt a virtuális asszisztenssel kompatibilis eszközök sorába.

A vállalat saját, August DoorSense nevű beépített szenzoros eszközei ezentúl könnyen alatt összekapcsolhatók a Google digitális asszisztensével, így a felhasználó már ezen keresztül is ellenőrizheti, hogy biztosan bezárta-e a bejárati ajtót.

Az integrációnak köszönhetően az August Smart Lock és a Smart Lock Pro Android és iOS operációs rendszerű eszközről egyaránt irányítható. Ebben az esetben nem csupán a „hagyományos” okostelefonokra vagy tabletekre kell gondolni, hanem a különféle viselhető kiegészítőkre is.

Fontos viszont, hogy a funkció beállításához magán az okoscsengőn és a Wi-Fi hálózaton túl, az August Connect Wi-Fi Bridge vagy August Doorbell Camera is szükséges. Ezek hiányában ugyanis nem oldható meg a Google Assistant integrációja.

Korábban, ha a felhasználó távolról szerette volna bezárni az ajtót, vagy leellenőrizni, hogy otthona biztonságban van-e, akkor be kellett írnia az „Ask August” („Kérdezd August-ot”) kifejezést, most azonban a kommunikáció is egyszerűsödött. Ezentúl ugyanis elég megkérdezni, hogy „Hé, Google, zárva van az ajtó?”, és már érkezik is a válasz.

Az okoszár egyszerűen hozzáadható a Google Assistant app-hoz, csak meg kell érinteni a jobb felső sarokban található kék színű fiók ikont. Ezt követően kell belépni a Beállítások, majd pedig a Home Control menüpontba. Itt a jobb alsó sarokban található + jel segítségével már be is állítható az August hozzáadása. Majd az August Home-ot kiválasztva lehet bejelentkezni a virtuális asszisztens alkalmazásba – összegezte a The Verge.