Megérkezett az intelligens zárak új generációja

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az intelligens zárak új generációja

Megérkezett az intelligens zárak új generációja

biztonság

3 perc

Nemrég debütált az August zár harmadik generációja, amely kedvezőbb árfekvéssel még több felhasználó számára válhat elérhetővé.

Az új formatervezésnek köszönhetően a zár már kevésbé tér el hagyományos társaitól, jobban belesimul a környezetébe. Ráadásul a fizikai kapcsológombnak köszönhetően a szerkezet belülről kézzel is nyitható, így talán kevésbé zavarja össze az okostechológiában nem annyira jártas felhasználókat (vagy vendégeket). 

Fontos kérdések az intelligens zár beszerzése előtt

A The Verge újságírója egy hétig használta az eszközt és elégedett volt a fejlesztéssel. Próbaként kétszer is kizárta magát, mégis könnyedén be tudott jutni otthonába, mivel a kapcsolódó applikáció segítségével Wi-Fi helyett Bluetooth-on keresztül is lehet csatlakozni az eszközhöz. 

Az eszköz beszerelése a tesztelő szerint továbbra is könnyen kivitelezhető. A zár legújabb változata ugyanakkor nem támogatja sem a Z-Wave Plus, sem az Apple HomeKit szabványait. A külön megvásárolható August Connect áthidaló nélkül pedig sem a távoli irányítás, sem az Amazon Alexa és Google Assistant támogatás nem működik. Ezek sok felhasználó számára komoly hiányosságnak bizonyulhatnak, ám némileg magyarázzák az ár csökkenését a második generációhoz képest. 

Továbbra is elérhető ugyanakkor a GPS- és Bluetooth-adatok alapján működő automatikus nyitási funkció, az alkalmazás pedig a korábbiakhoz hasonlóan megjeleníti,hogy ki és mikor használja a zárat, sőt akár ideiglenes vendégkulcsok is kiállíthatóak.

A DoorSense funkció figyelmeztet, ha a bejárati ajtó véletlenül nyitva maradt, az akkumulátor élettartama pedig dupla annyi, mint az elődöké. A hangvezérlés viszont csak az új termék Pro változatában elérhető, az olcsóbb verzió erre csak az említett Connect áthidaló segítségével képes.

Mindent összevetve a terméket tesztelő újságíró szerint az új generációs termékek mindegyikére igaz, hogy elődeiknél kedvezőbb áron szerezhetőek be, de mégis változatlanul intelligens záraknak számítanak, amelyek formatervezése nem hívja fel magára túlságosan a figyelmet. Az eszközök megvásárolhatóak a gyártó honlapjáról, illetve az Amazonról is, a Pro változat 279 dollárért (nagyjából 74 ezer forintért), míg a normál Smart Lock 149 dollárért (nagyjából 40 ezer forintért).