Mint a filmekben: ujjlenyomat-olvasás a biztonságért

Mint a filmekben: ujjlenyomat-olvasás a biztonságért

Mint a filmekben: ujjlenyomat-olvasás a biztonságért

biztonság

1 perc

A TrueTouch elnevezésű ujjlenyomat-olvasó megoldás lehetővé teszi a mobilok tulajdonosainak, hogy eszközeikhez és személyes adataikhoz ne férjenek hozzá illetéktelenek.

A korszerű készülékek hitelesítése és biztonsága manapság igencsak felkapott téma, ahogy annak lennie kell. A jelszókezeléssel kapcsolatos és a biometrikus azonosításra épülő megoldások száma egyre nő, egy újabb ujjlenyomat-olvasó módszerrel pedig a fejlesztők szerint mindenki biztonságban tudhatja eszközeit és személyes adatait az illetéktelen felhasználóktól.

Szívesen olvasna még a témáról? Biometrikus azonosítással fizetnének a britek >>A félvezetőket gyártó Cypress Semiconductor Corp., valamint az IDEX ASA bevezette a TrueTouch nevű ujjlenyomat-olvasó szolgáltatását, mely megbízható felhasználói hitelesítést tesz lehetővé a mobilkészülékeken: az okostelefonokon, a táblagépeken, illetve a különböző viselhető kiegészítőkön.

A megoldás szabadalmaztatott technológiára épül, a beépített áramkörnek, továbbá az egyedülálló szenzornak köszönhetően rendkívül jó minőségű képeket készít az ujjlenyomatról és pontosan veti össze a különféle mintákat.

A partnercégek legfontosabb célkitűzése, hogy javítsák az eszközök biztonságát, oly módon, hogy ez a felhasználók számára ne jelentsen pluszterhet – ha egy új megoldást ugyanis nehéz beüzemelni, használni, akkor ez elbizonytalanítja a vásárlókat. A Cypress szerint a TrueTouch mobileszközökkel összekapcsolva használható akár otthoni, de akár ipari környezetben is, ez a fajta rugalmasság pedig lehetővé teszi a fejlesztő cégeknek, hogy könnyedén és gyorsabban be tudják vezetni a piacra legújabb termékeiket.

A True Key segítségével titkos ügynöknek érezheti magát >>T.J. Rodgers elnök-vezérigazgató szerint bár ezen a területen szigorú követelményeknek kell megfelelni, az IDEX-szel való társulásnak köszönhetően az ügyfelek számára bárhol elérhető lesz a korszerű megoldás, beleértve a szenzort, az Android illesztőprogramokat és a szoftvercsomagot is.

Miután napjaink összekapcsolt világában egyre fokozottabb a biztonság iránti igény, a végfelhasználók – legyen itt szó fogyasztókról vagy vállalkozásokról – a legmagasabb szintű biztonságot képviselő beépített funkcióval bíró eszközöket és megoldásokat keresik. Ezért a nehezen megjegyezhető jelszavak helyett egyre inkább a biometrikus – például ujjlenyomat-azonosításon alapuló – technológiák válhatnak uralkodóvá az egymással kommunikáló eszközök piacán.

Forrás: Connected World