Nyomkövetővel látja el táskáit a Louis Vuitton

Kapcsolódó cikkek

Nyomkövetővel látja el táskáit a Louis Vuitton

Nyomkövetővel látja el táskáit a Louis Vuitton

biztonság

1 perc

Több jelből is arra lehet következtetni, hogy a cég egy új tech-termékkel készül előrukkolni. Egy okostelefonos applikációról készült kép, valamint az amerikai az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz (FCC) benyújtott regisztráció legalábbis erre utal.

Állítólag ez lesz az első globálisan is működő okosfejlesztésük, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg, és arról sem tudni, mikor kerül piacra. Annyit viszont biztosan tudni, hogy a gyártó elsősorban a repülős utazások kiegészítőjének szánja a terméket.

Poggyász vagy bomba? Az okosbőrönd buktatói

A Louis Vuitton Echo nevű nyomkövetőjét a francia startup, az Axible gyártja. Akkumulátora egy egyszerű USB-kábellel tölthető, egy feltöltéssel viszont akár fél évig is bírja.

A szerkezet a Louis Vuitton-táskák erre kialakított zsebébe csúsztatható be, miután a cég saját LV Pass applikációja segítségével  párosították őket. Az Echo a repülés kezdetén automatikusan átáll repülés-üzemmódra, a leszállást követően pedig a tulajdonos az applikáció segítségével ellenőrizheti, hol van éppen a táskája, és egyben megnézheti, nem nyúlt-e bele valaki illetéktelenül. 

A szerkezet csak azokon a nemzetközi reptereken működik, melyeken jelen van a Sigfox geolokációs rendszere. Ezek közé tartozik Észak- és Nyugat-Európa legtöbb reptere, és néhány sűrűn lakott város az Egyesült Államok, Dél-Afrika, Brazília, Mexikó, Irán, Omán, Tajvan, Ausztrália és Új-Zéland területén.

Egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni az Echo – a céget ismerve, biztos nem lesz olcsó –, de az ígéretek szerint az árban benne lesz a Sigfox-szolgáltatás hároméves használata is.

Forrás: Engadget