Okoscsengőre vetett szemet az Amazon

Kapcsolódó cikkek

Okoscsengőre vetett szemet az Amazon

Okoscsengőre vetett szemet az Amazon

biztonság

1 perc

Ahogy a Nest készül piacra lépni első intelligens videócsengőjével, az Amazon is beerősít, a kiskereskedelmi óriáscég azonban a konkurenciát vásárolja fel.

A vállalat két hónappal a biztonsági kamerarendszereket gyártó Blink megszerzése után, most a saját néven futó okosajtócsengő mellett mindenféle biztonsági eszközt, reflektorral felszerelt kamerákat és egy otthoni riasztórendszert gyártó Ring céget vette meg. Az egymilliárd dolláros ügylet részletei egyelőre nem ismertek, annyit lehet tudni, hogy a cég február végéig mintegy 209 millió dollár tőkét tudott bevonni.

Az Amazon részéről jó ötletnek tűnik az akvizíció. Az amerikai vállalatnak már van néhány saját intelligens kamerája, de az ezekhez szükséges hardver biztosítása nem egyszerű feladat. A Ring fejlesztőcsapata viszont úgy tűnik, ebben otthon van – ráadásul a szabadalmaik is jól jöhetnek még.

A TechCrunch szerint várható volt, hogy a nagyok – az Amazon, a Google és az Apple – valamelyike előbb-utóbb megkörnyékezi a Ringet, és nem meglepő, hogy az ajtócsengőket a világon talán legtöbbször megnyomó e-kereskedelmi óriás lett közülük a befutó.