Okosfegyverekkel látnák el az amerikai hadsereget

Kapcsolódó cikkek

Okosfegyverekkel látnák el az amerikai hadsereget

Okosfegyverekkel látnák el az amerikai hadsereget

biztonság

1 perc

Friss trend van kibontakozóban az Egyesült Államokban, a fegyverviselés hazájában ugyanis egy új korszak köszönthet be az úgynevezett okosfegyverek sorozatgyártásával, ami nagy hatással lehet az ország hadseregére és társadalmára is.

A jövő új pisztolyai és puskái, az úgynevezett okosfegyverek, amelyek külön operációs rendszerrel rendelkeznek – írta a Reuters hírportálra hivatkozva a Világgazdaság.

Az, hogy a fegyvereknek külön operációs rendszerük lehet, sokakat aggaszt, sokakat viszont megnyugvással tölt el a tengerentúlon. Az ellenzők szerint a puskákba ágyazott operációs rendszereket a hekkerek bármikor feltörhetik, és vannak, akik attól is tartanak, hogy a kormányzat blokkolni tudná az amerikaiak összes fegyverét.

A fejlesztéspártiak azonban úgy vélekednek, hogy a digitalizációnak köszönhetően számos iskolai lövöldözést vagy fegyver okozta véletlen balesetet is el tudna kerülni az amerikai társadalom.

Az amerikai hadsereg viszont nem aggódik, jelzése szerint számos befektető és megrendelő érdeklődött már az intelligens fegyverek iránt. A katonaság már kis is választott három óriásvállalatot, amelyek közül a legjobb pályázatot benyújtó cég készítheti el az új típusú fegyvereket.

A jövő puskáinak megalkotója a védelmi technológiákkal foglalkozó General Dynamics, a SIG Sauer fegyvergyártó cég vagy az ipari konglomerátumként ismert Textron lehet.

Az okosfegyverek előnye, hogy az operációs rendszer segítségével megakadályozható lenne, hogy illetéktelenek húzzák meg a ravaszt, illetve az alkalmazások segítenék a fegyverviselőt a pontosabb célzásban, és könnyebb lenne a jövő katonáinak és rendőreinek a kiképzése is.