Okosmegoldások a biztonságtechnikában

Kapcsolódó cikkek

Okosmegoldások a biztonságtechnikában

Okosmegoldások a biztonságtechnikában

biztonság

1 perc

Az internetes távfelügyelet kiépítése egyre könnyebbé vált az elmúlt évek során.

Bárki vásárolhat komplett otthonfigyelő rendszereket, internetre csatlakozó kamerákat és mozgásérzékelőket, melyek képéhez bármikor hozzáférhet a világhálón keresztül. A gyártók széles skálájából következően azonban nehéz lehet a választás, így érdemes körbejárni, hogy miben különböznek az egyes termékek. A korábbiakban már bemutattuk a FrontPoint biztonsági rendszerét, most pedig a Scout és a Piper megoldásait nézzük meg a ReadWrite összeállítása alapján.

Scout Alarm: az okostelefon-alapú biztonság

Míg a FrontPoint WiFi mellett mobilalapú jelzőrendszert is használ, a Scout Alarm 100%-osan online működik. A technológiai portál szerint a fejlesztés előnye, hogy míg a legtöbb konkurensnél havidíjakat kell fizetni a szolgáltatásért, a Scoutnál nem kérnek külön pénzt „ugyanazokért” a mozgásérzékelőkért és ajtófigyelőkért. Ha csak az alapvető funkciókat nyújtó, de hatékony biztonság rendszerre vágyik valaki, amelyet ráadásul egyszerű telepíteni is, akkor ez egy jó választás lehet.

Piper NV: „mindent-egyben”

Ha a némileg drágább árfekvés is megengedhető, akkor a Piper NV otthoni biztonsági rendszerét is érdemes megnézni. A 3,4 megapixeles, éjszakai látásra is képes kamerával és a speciális érzékelőkkel még több mindent meg lehet figyelni a mozgástól kezdve a hangon, hőmérsékleten, nedvességen át a fényekig. Ezek a paraméterek együttesen sok minden elárulnak a lakás aktuális állapotáról.

Az internetes adatgyűjtésnek köszönhetően a Piper arra is figyelmezteti tulajdonosát, ha valamilyen extrém időjárási jelenség fenyegeti az ingatlant, például jégeső vagy áradás. Ha valaki kisebb lakásban él, vagy akár több ilyen „mindent tudó” kamerát is megengedhet magának, akkor ez a megoldás teljes körű védelmet biztosíthat.