SmartEagle: van, ahol szenzorok sasolják a távolságtartást

Kapcsolódó cikkek

SmartEagle: van, ahol szenzorok sasolják a távolságtartást

SmartEagle: van, ahol szenzorok sasolják a megfelelő távolságtartást

biztonság

2 perc

Az új típusú koronavírus okozta fertőzések terjedését az egyes országok, városok különböző intézkedésekkel igyekeznek mérsékelni. Például a holland kormány és az ország népegészségügyi és környezeti intézete (RIVM) is javaslatot tett a legalább 1,5 méteres szociális távolság betartására. Ebben az amszterdami SmartEagle fejlesztése, a Distance Sensor is segítséget kíván nyújtani.

Az IoT-technológiában utazó Evalan spin-off cége eddig főleg szenzortechnológiával foglalkozott. A SmartEagle mesterséges intelligencián (AI) alapuló szoftvere segítségével fejleszti az okosépületeket, irodákat kiszolgáló applikációkat és a Dolgok Internetét kombináló megoldásait.

A 2018-ban alapított társaság most a munkába való visszatérés biztonságát szeretné növelni érzékelőinek újfajta felhasználásával. Magyarázatuk szerint optikai szenzorok hálózata méri folyamatosan az egymás közelébe került emberek számát és a köztük lévő távolságot. Az egyes érzékelőkből érkező adatok kombinációit a rendszer kiértékeli, és elemzi, hogy a mért távolságok megfelelnek-e az előírásoknak.

Az eredmények azonnal hozzáférhetőek a képernyőn és különféle üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül. A megoldás olyan zsúfolt helyeken is alkalmazható, mint az irodák, üzletek, iskolák, színházak és más nyilvános területek. A szenzorok egyik fő előnye, hogy közvetlenül mérhető velük az egy helyen lévő emberek száma anélkül, hogy mindenkinél okostelefon vagy más intelligens eszköz lenne.

Egyszerű installálás, világos üzenetek

A SmartEagle távolságmérő szenzor vezeték nélkül, valós időben ad eredményeket és könnyű felszerelni a plafonra. A szociális távolság mérésén kívül az érzékelők más célra is használhatók, alkalmasak például szabad munkaállomások keresésére.

Arend van de Stadt, a holland cég vezetője kiemelte, hogy jól hasznosítható az irodai környezeten belüli zsúfolt helyeken is, mint például a céges menza vagy a recepció. A jelenlévőknek szóló értesítések világossá teszik, hogy adott esetben nagyobb távolság tartására van szükség, ha pedig ez nem lehetséges, esetleg jöjjenek vissza később.

Forrás: