Távoli lakásfelügyelet: így is biztonságosabbá teheti otthonát

Távoli lakásfelügyelet: így is biztonságosabbá teheti otthonát

Távoli lakásfelügyelet: így is biztonságosabbá teheti otthonát

biztonság

2 perc

A navigációs fejlesztéseiről ismert Mio új okosotthon-rendszere már Magyarországról is megvásárolható. Az egyetlen vezérlőalkalmazással irányítható csomaggal néhány lépésben biztonságosabbá tehető bármilyen lakás.

A MioSMART eszközök üzembe helyezése igen egyszerű: elég az alkalmazás segítségével leolvasni az eszközök QR-kódját, párosítani a WiFi-vel, majd néhány egyszerű lépésben csatlakoztatni őket, és a rendszer már készen is áll otthon megfigyelésére.

Az alkalmazást ráadásul akár négyen is használhatják egyszerre. Ennek előnye, hogy a megosztott hozzáférés extra biztonságot nyújt. Az alkalmazásban csoportok hozhatóak létre az eszközökből, így például kialakítható egy „Otthon” vagy „Iroda” csoport, és ezen belül gyors ellenőrzést lehet végezni ahelyett, hogy egy-egy eszközt kellene kiválasztani a listáról. A lehetőség akkor jön igazán jól, ha egyszerre több hasonló eszköz őrzi az otthon nyugalmát. 

A sorozat öt készülékből áll, amelyeket előre összeállított készletekben és külön-külön is megvásárolhatóak. A készlet része egy HD-kamera, egy felhőhöz csatlakozó, kompakt átjáró (gateway), egy nyílászárókra szerelhető rejtett érzékelő, egy mozgásérzékelő, valamint a készülékeket vezérlő központi egység.

A britek szerint túl drága az okosotthon

„Piackutatásaink azt mutatják, hogy a fogyasztók az eddigi megoldásokat jellemzően túl komplikáltnak, nehézkesnek találják, használatukat körülményesnek vélik, amelyhez műszaki felkészültség szükséges. A MioSMART sorozattal az a célunk, hogy változtassunk ezen: eszközeink egyszerűen kezelhetők, egyetlen alkalmazással vezérelhetők és könnyen installálhatók” – mondta Cosmin Dobranis, a Mio régiós menedzsere. 

A gyártó cég, a MiTAC a jövő év során újabb megoldásokat mutat be, például egy távolról is vezérelhető biztonsági kamerát, valamint olyan okoskonnektorokat, melyek segítségével távolról is ki-be kapcsolható egyes készülékek energiaellátása, amely nemcsak energiaspórolást, hanem távoli felügyeletet is biztosít bármilyen háztartási berendezés felett.