Távolról, okostelefonnal is felügyelheti a lakását

Távolról, okostelefonnal is felügyelheti a lakását

Távolról, okostelefonnal is felügyelheti a lakását

biztonság

3 perc

Az M2M innovációinak az egyik legnépszerűbb felhasználási területe a vagyonvédelem és a biztonsági rendszerek.

Az otthon védelmére számos megoldás létezik, ám ezek működtetése előfordul, hogy túlságosan bonyolult a hétköznapi felhasználó számára vagy túlságosan költséges. Most már azonban erre is létezik okos megoldás, amelyben a machine-to-machine, vagyis a gépek közti kommunikáció is fontos szerepet kap.

A Canary a fejlesztői szerint újraértelmezi az otthoni biztonságot, és elérhetővé teszi bárki számára, hogy távolról is rálásson a lakására.

Műszaki szempontból az eszköz meglepően sokat tud: az egyszerű, de mutatós készülékházban egy nagyfelbontású, éjjellátó üzemmódba is kapcsolható HD kamera található, amit kiegészít egy csúcsminőségű mikrofon is. Továbbá hőmérő és mozgásérzékelő is helyet kapott az eszközben, amelynek működtetése egyszerű, „nem kell hozzá mérnöki diploma”.

A felhasználóbarát szerkezet egy okostelefon segítségével, egyetlen gombnyomással élesíthető, és üzenetben értesíti a ház urát, ha bármi gyanúsat tapasztal: például szokatlan mozgást érzékel a házban.

A Canary segítségével azonban nemcsak távolról figyelheti az otthoni ingóságokat és a háziállatokat, de gondoskodik arról is, hogy a felhasználó semmiről se maradjon le a távollétében. Így az otthonmaradt anyuka azonnal, nagy felbontásban oszthatja meg férjével gyermekük első lépéseit – ahogy ezt a videóban is bemutatják: