Újabb okoskamera az otthonok védelmére

Kapcsolódó cikkek

Újabb okoskamera az otthonok védelmére

Újabb okoskamera az otthonok védelmére

biztonság

1 perc

A Vivint Outdoor Camera Pro segítségével távolról is szemmel tarthatja a tulajdonos a házat.

A Vivint Smart Home újabb fejlesztése a mesterséges intelligenciának (artifical intelligence, AI) köszönhetően képes felismerni a riasztási helyzeteket. A fejlett analitika révén a biztonsági kamera meg tudja különböztetni az ártalmatlan járókelőket és a – nagy valószínűséggel nem éppen békés szándékkal érkező – bűnözőket.

A felhasználó kijelölheti a felügyelni kívánt területet, amelyen belül a kamera éberen figyel. Fontos hangsúlyozni, hogy az eszköz a háziállatokat és az ingatlan előtt elhaladó gépjárműveket nem monitorozza. A Smart Sentry funkciónak köszönhetően a feltételezett betolakodókat attól függően szűri ki a rendszer, hogy mennyi ideig tartózkodnak a megfigyelt területen. Észlelés esetén a készülék piros fénnyel és hangjelzéssel figyelmeztet.

Főbb funkciók

Észlelés és riasztás: ha valaki túl hosszú ideig tartózkodik a kijelölt területen, akkor a kamerán egy piros LED-gyűrű fog világítani. A riasztás ötféle hangjelzés közül választható ki.

Okostelefonos figyelmeztetés: feltételezett veszély esetén a felhasználó megtekintheti a nem várt vendégek képét az okostelefonján, és akár kétirányú beszélgetést is folytathat velük.

Releváns értesítések: az „információözön” elkerülése érdekében a tulajdonos igény szerint beállíthatja, hogy milyen feltételek teljesülése esetén érkezzen figyelmeztetés. A Smart Sentry funkció folyamatosan vagy előre ütemezett beállítások alapján is használható, de megoldható az is, hogy csak a Vivint rendszerének „éles” működése esetén legyen aktív.

Éjszakai és nappali felügyelet: a 140 fokos látószögnek, az éjszakai üzemmódnak és 4K HDR szenzornak köszönhetően a tulajdonos még zoomolás esetén is 1080p-s felbontásban tekintheti meg a felvételeket. Így tisztán láthatók az arcok, a rendszámok vagy egyéb – kritikusnak számító – tényezők. A felhasználó igény szerint hozzáférést kaphat a rögzített videofelvételekhez, amelyeket a kapcsolódó alkalmazásból meg is oszthat közvetlenül a szomszédokkal vagy a bűnüldöző szervekkel.

A készülék az integrált Vivint intelligens otthoni rendszer részeként érhető el, amely magában foglalja a Smart Hubot, az intelligens zárakat, fényeket, termosztátokat, a csengőket, beltéri kamerákat, garázsnyitókat, a biztonsági szenzorokat, autóriasztókat és más hasonló eszközöket. A cég legnépszerűbb termékei egyébként az intelligens biztonsági kamerák.