Újabb okoskamera kapott Google Assistant támogatást

Kapcsolódó cikkek

Újabb okoskamera kapott Google Assistant támogatást

Újabb okoskamera kapott Google Assistant támogatást

biztonság

2 perc

Egyre több eszköz válik összeköthetővé a Google virtuális asszisztensével, most éppen a Netgear Arlo biztonsági kameráján a sor.

Habár az elsősorban otthoni használatra szánt kültéri- és beltéri kameracsalád tagjai nem éppen az olcsónak mondható kategóriába tartoznak, mégis igen népszerűnek bizonyulnak a fogyasztók körében.

Mindez valószínűleg több okra is visszavezethető, egyrészt a kamerák igencsak mutatós külsővel bírnak (a babafigyelő kamera például nyúl formájú). Másrészt eleve számos funkcióval rendelkeznek, most pedig a Google Assistant integráció további „vevőcsalogató” tényező lehet.

A telepítéssel sem kell sokat bajlódnia a felhasználónak, egyszerűen hozzá kell rendelnie az adott eszközt az asszisztenshez a Google Home applikáción keresztül, és már rendelkezésre is állnak az ezzel járó funkciók. Egyedül arra kell figyelni, hogy a kameracsalád egy-két tagjánál egyelőre nem végezhetők el a beállítások.

A Chromecast integrációval pedig akár az is lehetséges, hogy hangvezérléssel a nappaliban lévő tévé képernyőjén jelenjen meg a bejárati ajtó fölött elhelyezett kamera képe.

A konkurenciát tekintve a Logitech Circle és a Nest Cam IQ már kompatibilis a Google Assistant-tel, utóbbi esetében a kamera beépített mikrofonjának és hangszórójának köszönhetően az eszköz egyfajta „leegyszerűsített” Google Home-ként is használható. Ehhez képest azért a Netgear-nek van még hová fejlődnie – összegezte a The Verge.

A legtöbb Arlo okoskamera már képes együttműködni a képernyővel rendelkező Alexa termékekkel, mint például a Fire televízió vagy tablet, a már említett Arlo babakamera pedig Apple HomeKit támogatást is „magáénak tudhat”, így az Apple TV-vel együtt is használható.