Ütő- és rúgótechnikák fejlesztése pajzzsal

Kapcsolódó cikkek

Ütő- és rúgótechnikák fejlesztése pajzzsal

Ütő- és rúgótechnikák fejlesztése pajzzsal

biztonság

2 perc

Bármilyen küzdősportot űzöl, rengeteg gyakorlásra lesz szükséged ahhoz, hogy megfelelő ütő- és rúgótechnikákat sajátíts el. Csak akkor lehet valaki sikeres sportoló, ha kellő időt és energiát fektet az edzésekbe, ami sok lemondással jár, azonban más oldalon hatalmas pozitívumot hoz. Ne hagyj ki edzéseket és mindig hallgass az edzőre, aki végigvisz téged a sikerhez vezető úton. Az edzés során szükség van pajzzsal történő gyakorlásra is.

Milyen pajzsok vannak?

A páros edzések során kiválóan fejleszthetők az ütések és a rúgások, ha a partner a SamanSport.hu-nál kapható pajzsot, testpajzsot, haspajzsot viseli. Ezek az edzőfelszerelések változatos méretben és többféle formában készülnek, és az adott igényektől függ, hogy melyikre van szükség. Kapható fali-, hajlított, has-, kör-, test-, trapézfejű, valamint ütő- és rúgópajzs.

A felszerelés szerepe

Az edzés során a sportoló az ütéseket és rúgásokat tudja gyakorolni, fejlesztheti a koncentrációját, felmérheti saját ütéseinek az erejét, megtanulhatja a távolságokat, pontosítja az ütéskombinációkat, gyakorolhatja a támadó és a védekező manővereket.

A gyakorlatok a partnertől is nagy aktivitást igényelnek, hiszen állnia kell az ütések és a rúgások erejét, bár ezt a pajzs nagyban elnyeli és tompítja. Az aktív ellenállás nagyon fontos, hiszen ezzel tudja mindkét fél elkerülni a sérüléseket.

Fali pajzsok

Ez a termék akkor jó választás, ha egyedül kell edzened és nincs társad, aki tartsa az eszközt. A speciális kialakítású forma imitálja a fejet, így tökéletesíthető a fejre támadás. Egyes változatain a célpontokon számok is találhatók az ütéskombinációk gyakorlására. 

A hajlított pajzs

A hajlított változat a karra erősíthető, és kiválóan fejleszthető vele a sportoló technikája. Szivacsos kivitele védi a versenyzők testi épségét. Tépőzárak segítségével könnyen felhelyezhető és stabilan tartható.

Haspajzs

Védi az edző hasát a vehemensebb tanítvány testi erejétől. Erősített ütési frontzónával és kiegészítő oldal párnákkal rendelkezik, lekerekített formája követi a has vonalát.

Körpajzs

Ez a termék az egyetlen pontra történő ütés gyakorlásához szükséges, két oldalon lévő fülével könnyen megtartható. Jól elnyeli a nagyobb ütéseket is.

Testpajzsok

Ez a segédeszköz egy erős heveder rendszerrel erősíthető fel a testre, és maximálisan védi a hastájékot, a vesét, egyes termékek pedig a combot is.

Trapéz fejű pajzs

A trapézfejű termék az ütő- és rúgótechnikák mellett a térdelések gyakorlására is alkalmas, így egy multifunkcionális edzőeszköz.

Ütő- és rúgópajzs

Egyenletes tömésű, nagy teherbírású eszköz, amely a pántok segítségével vízszintesen és függőlegesen is tartható. Az extra könnyű habtömésnek köszönhetően nagyon könnyű tartani, így megkönnyíti az edző dolgát. 

A pajzsoknak nagy szerepe van a felkészülésben, hiszen általuk tökéletesíthető a sportoló mozgása. Időnként érdemes beiktatni az edzésbe, így fejleszthető az erőnlét és a pontos technika.