Zsebre vágható nyomkövetés M2M-módra

Zsebre vágható nyomkövetés M2M-módra

Zsebre vágható nyomkövetés M2M-módra

biztonság

3 perc

Legyen szó a család háziállatáról vagy a kocsikulcsról, a machine-to-machine kommunikáció segítségével ma már könnyebben megtalálhatja azt, akit vagy amit keres.

A GPS-es nyomkövetőket gyártó Weenect a januárban tartott Las Vegas-i CES-en mutatta be a háziállatoknak készült kis méretű vízálló készülékét, amellyel élőben követhető a családi kedvenc minden lépése. A „virtuális kerítés” (geofence) segítségével pedig behatárolható egy adott terület, amelynek elhagyása esetén a felhasználó automatikus riasztást kap.

Franciaországban már korábban megjelent a Wennect Kids, amely februártól már szélesebb körben is elérhető. Ez az előbb említetteken kívül olyan SOS-funkciót is tartalmaz, amellyel szükség esetén a szülők azonnal felhívhatók.

A TrackR szintén a szenzorok, jeladók intelligens változata. Egy olyan apró, érme nagyságú készülékről van szó, amely bárhová (például telefonhoz, kulcshoz) rögzíthető, de beletehető a pénztárcába is. A nyomkövető segítségével az adott tárgyat könnyebb megtalálni, és a riasztási funkcióval az is megakadályozható, hogy a tulajdonos csak jóval később vegye észre, hogy valamit elhagyott vagy esetleg ellopták tőle.

A rendszer automatikus figyelmeztetést küld, ha valaki megfeledkezne például a telefonjáról, de az is látható egy pillanat alatt, hogy éppen milyen távolságra van a felhasználó mondjuk, a kulcscsomójától. A kütyü elérhető kifejezetten háziállatoknak készült, fémborítású vagy akár vízálló változatban is.

Az intelligens nyomkövetők a közösségi térben is tartogatnak lehetőségeket, hiszen például a TrackR Crowd GPS-hálózat automatikus frissítést küld akkor, ha egy másik TrackR-felhasználó a keresett tárgy közelében tartózkodik.

Forrás: Connected World