Arcfelismerő funkciót kap a Huawei Mate 10 Lite Háromlépcsős azonosítás biztosítja, hogy a telefon kijelzőjét csak a tulajdonosa oldhassa fel. A frissítések várhatóan február végétől érhetők majd el. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3501/articles/20180209141643/huawei-arcfelismeres.jpg

Arcfelismerő funkciót kap a Huawei Mate 10 Lite

2018. február 9. 18:05
2'
Háromlépcsős azonosítás biztosítja, hogy a telefon kijelzőjét kizárólag a tulajdonosa oldhassa fel.

Arcfelismerés a gyakorlatban

Arcfelismerés: félelmetes technológia vagy a biztonság záloga?

A készülék az azonosításhoz a felhasználó által készített és a galériában tárolt fényképek alapján gyűjt információt tulajdonosa arcvonásairól. A készülék elölről, oldalról, magas vagy alacsony szögből is egyaránt könnyedén felismeri az arcvonásokat, és a másodperc töredéke alatt oldja fel a kijelzőt.

Az új funkció megkönnyíti a tulajdonosok számára a telefon kezelését, továbbá azt is kiválaszthatják, hogy arcképükkel vagy ujjlenyomatukkal szeretnék-e a kijelző bekapcsolni.

Alvás közben sincs mitől tartani

Az arcfelismerés folyamatát a Huawei háromlépcsős biztonsági intézkedései teszik igazán megbízhatóvá:

1. A tárhelyen található arcinformációkat a Qualcomm Snapdragon processzor biztonságos, TEE (Trusted Execution Environment) területe tárolja, ami chip-szintű védelmet nyújt az adatok számára. 

2. Az arcfelismerési algoritmus több mint ezer arcfelismerési pontot azonosít, biztosítva ezzel, hogy a készülék kizárólag a tulajdonosa arcvonásait ismerje fel, és csak az ő érzékelésekor oldja fel a képernyőt.  

3. A Mate 10 Lite arra is fel van készülve, ha a felhasználó telefonját illetéktelenek próbálják használatba venni. Az előlapi kamerák azt is meg tudják különböztetni, ha a készülékkel mások akarják felismertetni a felhasználót például alvás közben, vagy a róla készült 2D-s képet tartják az előlapi duál lencsék elé. Ezekben az esetekben a telefon képernyője zárva marad.

Az intelligens kijelző védelemnek köszönhetően korlátozhatjuk azt is, hogy milyen értesítések, tartalmak jelenhetnek meg a felhasználók számára feloldás előtt és után. Így privát üzeneteinket, telefonhívásainkat sem kell féltenünk, mert képernyő lezárt állapotában a kapott üzenetekből csak minimális információ jelenik meg, annak teljes tartalmát kizárólag az arra felhatalmazottak olvashatják el a feloldást követően. 

A frissítést várhatóan február végétől érhetik el a Huawei Mate 10 Lite felhasználói. 

A figyelmébe ajánljuk:

Jönnek a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasók

Egyre inkább megvalósíthatóbbá válnak a keret nélküli telefonok, miután az amerikai Synapticsnak sikerült megoldania, hogy a szenzor az OLED képernyőkön keresztül is felismerje a felhasználó ujjlenyomatát.

A magyarok harmada tartja magát telefonfüggőnek

A mobilunkkal a kezünkben kezdődik és ér véget minden hétköznapunk, mégis mindössze a magyarok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek – derül ki a Huawei megbízásából 12 európai országban készített kutatásból.
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Elérkezett a Nagy Testvér kora?

Kínában kis túlzással szinte minden sarkon térfigyelő kamerák pásztázzák a tömeget, és a mesterséges intelligencia segítségével az arcfelismerés is egyszerű számukra. Vajon hová vezet a megfigyelés jövője, és mennyire érdemes tartanunk tőle?

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.