Átveri a betörőket az okoshangszóró Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3435/articles/20180118155323/betoro.jpg

Átveri a betörőket az okoshangszóró

2018. február 7. 10:40
3'
Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

A népszerű Reszkessetek, betörők! nyomán Kevinnek elnevezett szerkezet a svájci Mitipi gyártmánya. A készülék elölről pontosan úgy néz ki, mint bármelyik okoshangszóró, kívülről textil, a teteje pedig műanyag borítást kapott. A hátoldala viszont egyedi a mindent beborító, különböző irányokba mutató LED-ekkel. Ezek segítségével képes a készülék azt az illúziót kelteni, mintha valaki például tévézne. 

Lopás ellen véd a high-tech okostojás

A gyártó cég a készülék által nyújtott biztonságérzetet emeli ki. Azt javasolják, hogy az okoshangszórót valamilyen, a betörők által általában először ellenőrzött helyre, például a bejárati ajtóhoz közel helyezzék el a tulajdonosok.

Aktiválás után a készülék elkezdi a napszaknak és lakókörnyezetünknek megfelelő hangokat kiadni magából, például a zuhany hangját reggelente vagy a televízióét esténként, de kutyaugatást vagy zongoraszólamokat is lejátszik. A rendszer ráadásul a hangerőt is okosan az adott környezethez igazítja: zajos városban hangosabb, csendes vidéki házban halkabb.

A kapcsolódó applikáció segítségével a program személyre szabható, és a Mitipi szerint az eszköz hetekre elegendő repertoárral rendelkezik a különböző témákból.

Azt nehéz megjósolni, hogy mennyivel lesz majd hatékonyabb a fejlesztés, mint például a folyamatosan működő tévé, és az is kérdéses, hogy ez a kreatív megoldás, hol helyezkedik el majd a sorban, amire mindenképpen érdemes költeni.

A program nemcsak nyaralásnál, hanem egy átlagos munkanapon is aktiválható. Az viszont már más kérdés, hogy mit gondol a szomszéd, ha átcsenget, de a zajok ellenére se nyit ajtót senki.

A cég a CES 2018 technológiai seregszemlén is bemutatta a készülék prototípusát, és a Kickstarteren gyűjt forrásokat a projekthez. Az ötletes megoldás elnyerte a közösségi finanszírozók tetszését, ha azt nézzük, hogy egy hónappal a kampány zárása előtt már a kitűzött 53 ezer dollár majdnem kétszeresét összekalapozták.

Forrás: The Verge

A figyelmébe ajánljuk:

Újabb biztonsági kamerát dob piacra a Logitech

A Logitech Circle legújabb változatának tervezésekor figyelembe vették, hogy a korábbi modellt a felhasználók szerették különböző felületekre rögzíteni, így az új darabot szinte bárhová fel lehet erősíteni.

A futárokat is beengedi az intelligens zár

Az Amazon még csak felvetette, hogy a csomagokat a futár az otthonunkban vagy akár az autónk csomagtartójában hagyhatná, az okoszárakat gyártó August viszont egy lépéssel tovább ment, és egy új funkcióval egészítette ki jelenlegi termékeit.
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Elérkezett a Nagy Testvér kora?

Kínában kis túlzással szinte minden sarkon térfigyelő kamerák pásztázzák a tömeget, és a mesterséges intelligencia segítségével az arcfelismerés is egyszerű számukra. Vajon hová vezet a megfigyelés jövője, és mennyire érdemes tartanunk tőle?

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.