Az ajtó előtt hagyott csomagot is felismeri az okoskamera A felhasználók akár a kamera hangszóróján keresztül is szólhatnak a futárnak. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3488/articles/20180206143252/ajto-csomag.jpg

Az ajtó előtt hagyott csomagot is felismeri az okoskamera

2018. február 12. 10:35
2'
A Canary legújabb kamerája jelentősen olcsóbb a korábbi változatoknál, ráadásul számos új funkciót is kapott.

Az otthoni biztonságtechnikai termékeiről ismert cég év elején mutatta be új beltéri kameráját, a View-t. Az eszköz 99 dolláros (nagyjából 25 ezer forintos) ára 50 dollárral kevesebb, mint a korábbi verzióké. Ahogy azt a PCMag tesztjében megjegyzik, ennek megfelelően néhány funkciót és csatlakozót is elhagyott a gyártó. A View-ban nincs ethernet-csatlakozó (kizárólag WiFi-n keresztül működik), nincs 90 decibeles sziréna, és nem rendelkezik a légminőség megfigyelésére szolgáló HomeHealth szenzorokkal sem. 

Mindezek mellett azonban megtartja a 147 fokos látószögű, 1080p-s videó rögzítésére képes kameráját, valamint havi 10 dolláros előfizetésért cserébe még kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz egy okostelefon vagy valamelyik képernyővel is rendelkező Echo hangszóró segítségével.

Intelligens képfelismerés

Ahogy arról már korábban írtunk, a Canary új szoftveres funkciókkal is kiegészítette az eddigi készülékeit, valamint az emberfelismerő algoritmusuk már képes megkülönböztetni az emberi mozgást az állatoktól vagy más mozgó tárgyaktól. Ez a fejlesztés azóta már elérhetővé vált a kamerák esetében, és nemrég a gyártó újabb fejlesztést is bejelentett.

A kültéri egységek szoftvere képes lesz arra is, hogy felismerje a futárok által az ajtó előtt hagyott csomagokat. A vállalat közleményében megjegyezte, hogy a prémium előfizetéssel rendelkező felhasználók a kamera hangszóróján keresztül akár szólhatnak is a futárnak, hogy helyezze máshová a csomagot – már amennyiben időben észreveszik az értesítést.

A funkció bevezetésének pontos idejét még nem lehet tudni, a cég tájékoztatása szerint valamikor az év első felében várható.

Forrás: SlashGear

A figyelmébe ajánljuk:

A futárokat is beengedi az intelligens zár

Az Amazon még csak felvetette, hogy a csomagokat a futár az otthonunkban vagy akár az autónk csomagtartójában hagyhatná, az okoszárakat gyártó August viszont egy lépéssel tovább ment, és egy új funkcióval egészítette ki jelenlegi termékeit.
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Elérkezett a Nagy Testvér kora?

Kínában kis túlzással szinte minden sarkon térfigyelő kamerák pásztázzák a tömeget, és a mesterséges intelligencia segítségével az arcfelismerés is egyszerű számukra. Vajon hová vezet a megfigyelés jövője, és mennyire érdemes tartanunk tőle?

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.