Biometrikus beszállókártyával lehetne gyorsabb a becsekkolás Két amerikai repülőtér is megkezdte a biometrikus adatokon alapuló ellenőrzések tesztelését. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2920/articles/20170623161736/repter-biometrikus.jpg

Biometrikus beszállókártyával lehetne gyorsabb a becsekkolás

2017. június 23. 19:35
1'
Két amerikai repülőtér, az atlantai és a denveri is megkezdte a biometrikus adatokon alapuló ellenőrzések tesztelését, így az utasok az ujjlenyomatukat használhatják beszállókártyaként és személyazonosságukat igazolására.

A teszteket végző közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) azt vizsgálja, hogy milyen operatív és biztonsági hatásai vannak az ujjlenyomatok ilyen irányú felhasználásának. A programban részt vevő utasoktól az előjelentkezéskor levett ujjlenyomatot a TSA technológiája hasonlítja össze azzal, amit utazásnál az ellenőrzőponton vesznek le tőlük. 

Ujjlenyomat és arcszkenner: ezek lehetnek a jövő PIN-kódjai

Ha a technológia egyezést talál, akkor hozzáfér a beszállókártyán szereplő információkhoz. Az ezeket szolgáltató Secure Flight egy olyan kockázatelemző utaselőszűrő program. amely különböző utaslistákkal összehasonlítva a nevet, illetve az utasokat alacsony- és magas kockázatú csoportokra osztja még azelőtt, hogy a reptérre érkeznének.  

A TSA szerint a rendszer hosszú távon képes lesz arra, hogy automatizálja az okmányok ellenőrzését, így nem lesz szükség a beszállókártyára és a személyazonosságot igazoló dokumentumokra. A jövőben így akár a technológia maga döntheti el, hogy kiket enged be az elektronikus kapun keresztül a biztonsági ellenőrző pontokhoz. 

A Denverben és Atlantában gyűjtött adatok elemzése után döntenek arról, bevezessék-e az innovatív megoldást más amerikai reptereken is. A cég hangsúlyozza, hogy a cél az utazás, az utasok és a poggyászaik biztonságának növelése, és arra törekszenek, hogy az új és hatékonyabb biztonsági intézkedések segítségével felvegyék a versenyt a növekvő fenyegetettséggel, és mindenkit biztonsággal eljuttathassanak úti céljához.

Forrás: NFC World+

A figyelmébe ajánljuk:

Biometrikus bankkártyát tesztel a Mastercard

Az újgenerációs megoldás a chip technológiát ötvözi az ujjlenyomattal. Ezzel az innovációval a kártyabirtokosok a bolti vásárlások során biztonságosan és egyszerűen tudják igazolni személyazonosságukat.

Az arcfelismerés jövője: áldás vagy átok?

Lassan beköszönt az arcfelismerés korszaka, amikor már az ember minden lépését nyomon lehet követni a technológia segítségével. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyire áll készen a társadalom ezekre a változásokra?
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.