Hogyan lehet megvédeni egy okosotthont? A Dolgok Internete (IoT) korában mindenki megtalálhatja a szokásaihoz leginkább illeszkedő otthonfelügyeleti megoldást. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3166/articles/20170928153601/okosotthon-biztonsag.jpg

Hogyan lehet megvédeni egy okosotthont?

2017. november 10. 19:50
1'
Az IoT korában mindenki megtalálhatja a szokásaihoz leginkább illeszkedő otthonfelügyeleti megoldást.

A Dolgok Internete lehetővé teszi, hogy okosmegoldásokkal is őrizhessük otthonunkat. Elég néhány internetre csatlakozó eszköz, néhány kültéri érzékelő. Természetesen a fejlesztő cégek némileg különböző módszerekkel dolgoznak: míg például a Piper és a Scout az egyszerű, ám hatékony technológiai megoldásokra helyezi a hangsúlyt, a LiveWatch és a Frontpoint a fejlesztések új határvonalát keresik.

Biztonságos okosotthon? Lehetséges!

Ezek a rendszerek az okosotthon stratégiák és a hardverintegráció egyesítésére, valamint különböző érzékelők hálózatára épülnek, és internethasználattal teszik lehetővé, hogy a felhasználó távolról is ellenőrizhesse és irányíthassa intelligens otthonát.

A Dolgok Internete igazi paradigmaváltást hozhat, ami után a telefon már nemcsak egy hívásra alkalmas eszköz, az otthon pedig nem csak a hely, ahol él az ember: a kettő szoros köteléken alapulva működik együtt, új lehetőségeket nyújtva a felhasználónak. 

A számtalan újítás között azonban jobb nem elveszni – a Readwrite közelebbről megnézett néhány smart home fejlesztést.

A teszt során az ár-érték arányt tekintve a FrontPoint biztonság rendszere bizonyult a legjobbnak, mind a régi, mind az új megoldásokat tekintve. A cég a „csináld magad” stratégiát szó szerint veszi: az egész összetett stratégiát egyszerű kis lépésekre bontja le, és ehhez még applikációt sem kell letölteni. 

A FrontPoint azoknak a legjobb megoldás, akik nem technikai zsenik, azonban szeretnének egy teljes körű, személyre szabott biztonsági rendszert. A fejlesztés emellett lehetővé teszi a 0-24-es megfigyelési szolgáltatást – annak, aki direkt összeköttetést szeretne a rendőrséggel és a tűzoltósággal, a FrontPoint szintén jó választás. A cikk folytatását itt olvashatja el.

Forrás: ReadWrite

A figyelmébe ajánljuk:

Androidos védelem az okosotthonoknak

Megjelent a Kaspersky Lab okosotthonokra és Dolgok Internetére szabott biztonsági megoldásának béta verziója. Az ingyenes androidos applikáció figyeli az otthoni WiFi-hálózatot, és értesíti a felhasználót a potenciális veszélyforrásokról.

Smart home: tippek az őszi lakásfelújításhoz

Lassan vége a nyárnak, visszarázódunk a hétköznapokba. Újra előkerülnek a ház körüli teendők. Van, aki felújításba kezd, van, aki korszerűsítésbe vagy csak egyszerűen lecserél néhány háztartási eszközt. Van olyan is, aki okosotthonon töri a fejét.

IFA 2017: milyen lesz a jövő okosotthona?

Az idei berlini szakkiállításon az otthoni elektronika területén több nagyobb trend is körvonalazódott: volt olyan cég, amely a kényelemre fókuszált, más megoldások pedig inkább az összekapcsoltságra helyezték a hangsúlyt.
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.