IDoT: sokat hozhat a konyhára a dolgok azonosítása Az ABI Research tanulmánya szerint az IoT azonosítás-menedzsmentből származó bevételek 2022-re elérhetik akár a 21,5 milliárd dolláros szintet is. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3549/articles/20180309135446/idot-azonositas.jpg

IDoT: sokat hozhat a konyhára a dolgok azonosítása

2018. március 9. 13:55
2'
Az ABI Research tanulmánya szerint az IoT azonosítás-menedzsmentből származó bevételek 2022-re elérhetik akár a 21,5 milliárd dolláros szintet is.

A tanácsadó cég a „Thing Identity and Management Services” című jelentésében foglalkozik részletesebben a témával. Véleményük szerint a következő öt évben az Identity of Things (IDoT), vagyis a „dolgok azonosítása” is még jelentősebb szerephez juthat – elsősorban az ipari, gyártási és az autóipari szektorban.

A prognózisban arra számítanak, hogy az azonosítás-menedzsmentből származó bevételek elérhetik a 21,5 milliárd dollárt. A bevételek főként az IoT-hoz köthető platform-szolgáltatásokhoz, valamint a biztonsághoz, a titkosításhoz, a digitális tanúsítványkezeléshez és az adatcseréhez kapcsolódnak majd.

Dimitrios Pavlakis, az ABI Research iparági elemzője elmondta: az „intelligensebb átjárók”, a felhőalapú szolgáltatások, az alkalmazás-programozási felületre (Application Programming Interface, API) épülő megoldások, valamint az azonosítás-menedzsment szolgáltatások megtalálják majd a helyüket a Dolgok Internete szélesebb értelemben vett spektrumában.

Habár egyes iparágak biztonsági szempontból nem mondhatók túlságosan naprakésznek, a vezető piaci szereplők egyre több lépést tesznek a titkosítási és eszköztanúsítvány-kezelési területen. A globális bevételek több mint 60%-át pedig az utángyártott telematikai, a flottakezelési, az OEM telematikai, mérési, valamint otthoni biztonsági és automatizálási területek adják majd. Az OEM (Original Equipment Manufacturer) azt jelenti, amikor egy vállalat az eredeti gyártótól megvesz egy terméket, majd sajátjaként adja tovább, gyakran valamilyen nagyobb termék részeként.

A BCC Research előrejelzése ennél is tovább megy. Szerintük az intelligens hálózati megoldások piaca 2022-ra akár az 1 billió dolláros szintet is elérheti világviszonylatban, az összetett éves növekedési rátája (CAGR) pedig 21,6% lesz.

Az „Internet of Things Networks: Technologies and Global Markets to 2022” tanulmányukban külön kiemelték, hogy az ázsiai csendes-óceáni térség internetes hálózati megoldások piacán az átlagos éves növekedési ráta elérheti a 27,6%-os mértéket is. Európa esetében 23,8%-os éves növekedést és 31,3%-os piaci részesedést valószínűsítenek.

Forrás: IoT Tech News

A figyelmébe ajánljuk:

Jobb félni, mint megijedni – Az IoT biztonsági kérdései

A Dolgok Internete hatalmas változások lehetőségét hordozza magában, akár olyan hatással is lehet életünkre, mint annak idején az internet. A lehetőségek végtelennek tűnnek, azonban, mint mindenhol, itt is kell számolni az ezzel járó kockázatokkal.

Kulcsterületek az IoT világában

Az Internet of Things néhány éve már a buzzword-ök között említhető. Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, akkor a 2016-os év egyfajta alapozásnak is tekinthető, amikor kis túlzással szólva bárki bármivel előrukkolhatott. 2017-ben azonban már előtérbe kerültek azok a megoldások, amelyek növelik a termelékenységet, a vevői elégedettséget, valamint új bevételi forrásokat is jelentenek.
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.