Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3427/articles/20180116175906/simplisafe-02.jpg

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

2018. február 9. 15:20
1'
Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.

Az év eleji Las Vegas-i CES-en a társaság vezetősége teljes körű dizájn- és technológiabeli megújulást ígért. Ennek megfelelően a termékcsalád részeként új videós ajtócsengőt, okoszárat és kültéri kamerát is piacra dob majd.

Biztonságos okosotthon? Lehetséges!

Az új rendszer szenzorai fele akkorák, mint a régiek, de kétszer akkora hatósugarat fednek le. Külön hangsúlyt fektettek a formatervezésre, amelyet az IDEO dizájncég csapatával együtt dolgoztak ki.

Az újabb központi egység wifi- és mobilhálózati kapcsolattal is működik, áramszünet esetén is 24 órán át bírja az akkumulátora, megnövekedett feldolgozási sebességgel bír, és akkor is képes jelezni a hatóságoknak, ha az illetéktelen behatoló összetöri a berendezést.

A videós ajtócsengő, a külső kamera és az okoszár fejlesztéseiről még keveset tudni. A cég előzetes tájékoztatója alapján a csengő full HD videó rögzítésére is képes lesz, kétirányú hangrendszerrel és egy mozgásérzékelővel is bír majd. A kültéri kamera is kap mozgásérzékelőt, a zárról azonban még semmit sem árultak el azon kívül, hogy az Amazon Alexa asszisztenssel is működni fog majd. 

A vállalkozás célja, hogy lehetőleg pénztárcabarát áron elérhető, jól működő biztonsági rendszert dobjon a piacra, ezért a csomag ára a régi marad. A belépő csomag 299 dollár (nagyjából 75 ezer forint) lesz, a több érzékelővel ellátott típus azonban 539 dollár (körülbelül 135 ezer forint). Az érzékelők külön is megvásárolhatók 15 dollárért, a beltéri kamera pedig 99 dollárért. A folyamatos ellenőrzés havi díja 15 dollár marad.

Forrás: TechCrunch

A figyelmébe ajánljuk:

Képernyőt kap a Google Home

A keresőóriás úgy döntött, hogy képernyővel egészíti ki okosotthon-platformját, ám a hardvertervezést más cégekre bízta.
Olvasson még a témában:

Átveri a betörőket az okoshangszóró

Többféle megoldás létezik ma már a jelenlét-szimulációra, az viszont újdonságnak számít, hogy egy hangszóró segítségét is igénybe vehetik a lakástulajdonosok. A villódzó fények, a tévéműsorok vagy más hangok utánzása ugyanis mind azt jelezheti, hogy nem üres a lakás.

Elérkezett a Nagy Testvér kora?

Kínában kis túlzással szinte minden sarkon térfigyelő kamerák pásztázzák a tömeget, és a mesterséges intelligencia segítségével az arcfelismerés is egyszerű számukra. Vajon hová vezet a megfigyelés jövője, és mennyire érdemes tartanunk tőle?

Újratervezés az okosotthonok biztonsági piacán

Annak idején a SimpleSafe az egyik első olyan startup volt, amely az intelligens otthoni rendszerek biztonságával foglalkozott. A cég az utóbbi években az újabb vetélytársak megjelenése miatt szükségesnek látta a változtatásokat.