A jól bevált technológia okosan segíthet a szülőknek

Kapcsolódó cikkek

A jól bevált technológia okosan segíthet a szülőknek

A baba biztonsága a legfontosabb: használjunk bébiőrt!

egészség

2 perc

A kisbaba minden figyelmünket leköti, egy percre sem szeretnénk magára hagyni. Ám ez nem lehetséges, hiszen számtalan dolgot kell elvégeznünk magunknak is napközben, és ilyenkor nem tudjuk a gyereket is felügyelni. Ezekre a helyzetekre találták ki azonban a bébiőrt, amelyet minden szülőnek bátran ajánlunk.

A bébiőrök fajtái

A bébiőr nem új találmány, azonban ma már olyan modern változatai is elérhetőek, amelyekkel még biztonságosabbá tehető a gyermekek felügyelete. A Baby Lion webáruház bébiőrei között nemcsak hang átvitelére alkalmas készülékeket találunk, vannak kamerás modellek is.

A bébiőrök lehetnek egyirányúak és kétirányúak. Előbbi esetben csak mi halljuk a babát, ha a készüléket a szobájába tettük, de ő nem hall minket. Van, mikor ez is megfelelő lehet, például ha a gyerkőc velünk alszik éjszaka, és napközben végig velünk van.

Amennyiben csak kisebb ügyek elintézésekor, rövidebb ideig hagyjuk magára a gyerkőcöt - például míg elmosogatunk, kiteregetünk -, akkor a bébiőr segítségével a távolból is hallhatjuk, mit csinál éppen.

A kétirányú kommunikációra képes készülékek azonban sokkal kényelmesebb használatot biztosítanak: a baba is hallhatja, amit mondunk neki. Ez sok szülőnek praktikus, amikor a szomszédos szobában éjszaka felsír a gyerkőc, de pár nyugtató szó után vissza tud aludni. Ilyenkor nem kell felkelnünk az ágyból és átsétálni hozzá, hanem a bébiőrön keresztül hallhatja a hangunkat és megnyugodhat.

A többfunkciós kamerás bébiőrök

A csak hangot továbbító készülékek helyett egyre többen választják a kamerás bébiőröket, melyek jóval több funkcióval rendelkeznek manapság. Hogy mi mindent tud egy ilyen szerkezet?

A Baby Lion webáruházban kapható Lionelo BabyLine 7.1 kamerás bébiőr például hőmérsékletszenzorral is rendelkezik. Azonnal jelez, ha a baba szobájában megváltozik az ideális hőmérséklet, túl meleg vagy túl hideg lesz.

Ezenkívül képes dallamokat is lejátszani ez a készülék: 8 altatódallam közül lehet választani, elég csak megnyomni egy gombot, hogy kellemes, lágy zene szólaljon meg, hogy a baba vissza tudjon aludni, ha felriadt.

Emellett éjjelilámpa-funkcióval is ellátták ezt a típusú kamerás bébiőrt. A tompa fény nem zavarja a csöppséget alvás közben, viszont ekkor is jó minőségű képet tud továbbítani a készülék számunkra.

Az elektromos dada jelez, ha a töltöttségi szint alacsonnyá válik, vagy ha észleli, hogy szakadozik a kapcsolat. De további extrákkal is rendelkezik: értesít minket a baba felébredéséről, és figyelmeztet, ha eljön az etetés ideje.

A kamerás bébiőr 2 kamerával is elérhető

Ahol két gyerek van két külön szobában, ott a 2 kamerával rendelkező Lionelo BabyLine 5.1 bébiőr használata javasolt. Így mindkét csemetét szemmel lehet tartani, míg mi a dolgunkat végezzük. A vevőkészüléken lehet nézni a monitorok által közvetített képet, és be lehet avatkozni, ha szükséges, ugyanis ez a típus is lehetőséget ad a kétirányú kommunikációra.

A bébiőrök megnyugtató megoldást kínálnak arra nézve, hogy gyermekünket biztonságban tudhassuk.