A Garmin lerántotta a leplet új okoskarpántjáról

Kapcsolódó cikkek

A Garmin lerántotta a leplet új okoskarpántjáról

A Garmin lerántotta a leplet új okoskarpántjáról

egészség

1 perc

A berlini IFA elektronikai kiállításon bemutatott, beépített oximéterrel „felturbózott” Vivosmart 4 célja a többi között az alvás monitorozása.

A hagyományos pulzoximéter hasznos és elterjedt gyógyászati segédeszköznek számít, amit a vér oxigén-telítettségének mérésére használnak. Az ujjra csíptethető, rendszerint kis méretű, műanyag borítású készülék otthon és sportolásnál is alkalmazható. Segítségével több más betegség mellett az alvási apnoé is azonosítható. Ez az alvászavar egyik formája, amikor légzéskimaradás lép fel.

Az új okoskarkötő használatával az is megtudható, hogy mikor nem vesz viselője levegőt az éjszakai pihenés közben. A speciális oximéter integrálása az eddigi legnagyobb hardveres kiegészítésének számít a fitnesznyomkövetők piacán. Ugyanakkor a Garmin frissítette a kapcsolódó szoftvert is, hogy megfelelően kiépíthesse alváskövető rendszerét, így felhasználóik a kapcsolódó applikációban egyszerűen ellenőrizhetik a méréseket.

A Pulse Ox funkció nem invazív megoldás, vörös és infravörös fények segítségével végez becslést a vér oxigén-telítettségének megállapítására. Emellett az eszköz természetesen más, tipikusnak számító paramétert is monitoroz, például a pulzusszámot és az aktivitást.

Egy feltöltéssel maximum hét napig használható, az okostelefonokkal pedig Bluetooth-on keresztül kapcsolható össze. Viselőik fogadhatják a különféle értesítéseket, androidos operációs rendszerű telefonok esetén pedig előre megadott sablonszövegekkel válaszolhatnak azokra.

A pánt úszáskor vagy zuhanyzás közben is viselhető. A cég magyar nyelvű honlapján négy színben érhető el. A merlot, sötét- és világosszürke, valamint fekete változat ára egységesen 46.900 forint.

Forrás: