Natúr- és biokozmetikumok a természetes bőrápoláshoz

Kapcsolódó cikkek

Natúr- és biokozmetikumok a természetes bőrápoláshoz

A tini bőr speciális ápolása - bőrápolási tippek tizenéveseknek

egészség

2 perc

Manapság még korábban beköszönthet a tinédzserkor, számos kellemetlen hozadékával együtt. Ebben az életkorban rengeteg változással meg kell küzdeni, köztük a negatív bőrtünetekkel is. A jó hír azonban, hogy a természetes bőrápoló készítmények alkalmazása sokat javíthat a tini bőrön.

Alapozzuk meg az egészséges bőrt már serdülőkorban!

A natúr és biokozmetikumok minél korábban történő megismertetése alapvető fontosságú, hiszen alkalmazásukkal kellően megalapozható az egészséges bőrállapot. További előnyük, hogy óriási segítséget jelenthetnek a kritikusabb bőrpanaszok mérséklésében is. A BIOLA Webshop tini bőrápolás szekciójában széles választékból szemezgethetünk! 

Ez az időszak sok-sok nehézséget rejt magában, a pattanások és mitesszerek megjelenése, a túlzott faggyúmirigy-működés mind olyan tényezők, melyek jelentős terhet rónak a mindennapokban a fiatalokra. Fontos a tudatos és rendszeres bőrápolási rutin kialakítása, mellyel nagymértékben javítható a bőr állapota. Lehetőleg természetes kozmetikumokat használjunk, amelyek nem tartalmaznak SLS komponenst, alkoholt és szintetikus illatanyagot. Szintén kerülendők a szilárd szappanok, akárcsak a paraffin viaszos, illetve olajos arcápolók!

A serdülőkor nehézségei előnnyé fordíthatók, ha minél korábban megtörténik a natúr készítmények megismerése, illetve egy gondos szépségápolási rutin beépítése. 

Ajánlott natúr és biokozmetikumok a tini bőrápoláshoz

Az alapos arctisztítás kikerülhetetlen lépése az ideális rutinnak, ehhez kifejezetten javasolt a Naturissimo citromfű-fűzfa tini arclemosó gél, mely speciálisan a zsíros, problémás bőrre lett kifejlesztve. Bőrkímélő összetevői révén gyengéd, mégis hatékony tisztítást tesz lehetővé. Paradicsom kivonata, ciprus illóolaja, vitamin komoponensei által pedig közreműködik a faggyúmirigy működésének normalizálásában is.

A kamaszkori bőrpanaszok ideális ápolószere a Naturissimo Tini gélje is, mely gyógynövény hatóanyagtartalmának köszönhetően a zsiradéktermelés szabályozásában is segítségünkre lehet. A kakukkfű és szurokfű illóolajok szerepet játszanak a megfelelő bőrhigiénés állapot megteremtésében.

Nem maradhat el a tisztítást követő hidratálás sem! Ehhez kínál remek megoldást a Naturissimo Százszorszép nappali arcápoló, mely pórusösszehúzó, mattító hatóanyagokban gazdag. Tökéletes választás a problémás, zsíros bőrtípus hidratálására. 

Biztonságos szépségápolás már tinédzserkorban is!

A helyes bőrápolási rutint nem lehet elég korán kezdeni. A kényes serdülőkor legfőbb nehézségét a bőrproblémák jelentik. Megfelelő arcápolással, natúrkozmetikumok alkalmazásával viszont jelentősen javítható az állapot. Így a panaszok mérséklése mellett a természetes megoldások is fókuszba kerülnek. A gyógynövényes kozmetikumok megismerése által pedig megalapozható egy egészségtudatos szépségápolási szemlélet.