A Withings Pulse HR nem egy hagyományos aktivitásmérő

Kapcsolódó cikkek

A Withings Pulse HR nem egy hagyományos aktivitásmérő

A Withings Pulse HR nem egy hagyományos aktivitásmérő

egészség

2 perc

A Nokiától függetlenedett vállalat nem tétlenkedik a fitneszkarkötők piacán.

A Pulse HR megalkotását elődje, a Pulse inspirálta, ugyanakkor az újabb viselhető kiegészítő a Steel HR Sport hibrid okosóra legjobb tulajdonságait is a magáénak tudhatja.
 
A kialakítását tekintve kecses és dekoratív darabról van szó. Fekete, karcolásálló polikarbonátból készült előlapjának, fekete-fehér OLED kijelzőjének és rozsdamentes acél bevonatának köszönhetően a Pulse HR bármilyen öltözékhez illik, szilikon pántja pedig könnyedén cserélhető, ezzel is illeszkedve viselője aktuális ruházatához.

Funkciókban sincs hiány, ugyanis az elsőre „hagyományos” fitneszkarkötőnek tűnő kiegészítő okostelefonos funkciókkal is bíró hibrid készülék. Az eszköz érintőképernyőjét görgetve a felhasználó nem csupán különféle egészségügyi mutatóit – például pulzusszámát, mozgási céljait, edzése részleteit – tekintheti meg, de értesítéseket is fogadhat.

Utóbbi magában foglalja a szöveges üzeneteket, e-maileket, a közösségi média vagy a különféle applikációk által küldött jelzéseket. Az értesítés érkezését rezgéssel jelzi a készülék, a kapcsolódó információk pedig megjelennek a kijelzőjén.

A beépített pulzusszenzor 10 percenkénti mérésekkel egész nap figyeli a szívdobbanásokat, és lehetővé teszi az edzés közbeni még alaposabb monitorozást. Az integrált GPS-nek köszönhetően pedig okostelefonhoz csatlakoztatva a karpánton is nyomon követhető a megtett távolság és tempó. A Pulse HR az alvás monitorozására is használható, intelligens ébresztő funkciójának köszönhetően pedig a viselője alvási ciklusa szempontjából a legalkalmasabbnak számító időpontjában jelez.
 
A termék az Amazonról vagy a Withings honlapjáról rendelhető meg 129,95 dolláros áron. Az előnyökön túl a Techradar nemrég a gyenge pontokról is írt. A tapasztalataik szerint a korai gyártású eszközök pántján repedések keletkeztek, ami növeli annak is a kockázatát, hogy a karpántot elhagyja a viselője.

Forrás: