Akár a vércukrot is mérheti az új Apple Watch

Akár a vércukrot is mérheti az új Apple Watch

Akár a vércukrot is mérheti az új Apple Watch

egészség

1 perc

A gyártó egészségügyi szakértők sorát alkalmazta, hogy új szintre emelje eszközeinek funkcióit – okosórájuk következő változata így különösen hasznos lehet a cukorbetegek számára.

Palo Altóban egy külön csapat dolgozik a legszigorúbb titoktartás mellett olyan szenzorok megalkotásán, amelyek segítségével könnyebbé válhat a cukorbetegség kezelése – számolt be a hírről az SG.hu. Az Apple csoportja 30 biotechnikusból áll és a fő feladatuk olyan szenzor kifejlesztése, amely a bőrön keresztül tudja mérni a vércukorszintet anélkül, hogy szükség lenne hagyományos vércukorszint-mérő használatára.

Észrevétlen megoldás a cukorbetegeknek

Ez különösen jó hír lehet azoknak, akiknek jelenleg naponta többször kell olykor fájdalmas, de mindenképpen kényelmetlen módszerekkel ellenőrizniük vércukorszintjüket. Az új szenzor állítólag olyan apró méretű, hogy viselhető eszközökbe, akár a következő Apple Watch-ba is beépíthetik.

A technológiai hírportál arról is beszámolt, hogy a viselhető eszközt akár modulárisan, pántba épített extra funkciókkal láthatják el. A hírek szerint az Apple olyan intelligens pántokon dolgozik, melyek egyike lehet a fent említett glükózmérő berendezés, de elérhető lehet olyan is, mely extra akkumulátoridőt biztosít, megint egy másikban pedig akár egy beépített kamera is helyet kaphat – feltételezve, hogy az alap hardvernek nem tartozéka.

Természetesen ezek csak híresztelések, melyeket a BGR hírportál egy Apple-höz közeli forrásától kapott, azonban logikus lépésnek tűnik afelé, hogy a cég elérje, hogy okosórája elengedhetetlen része legyen a mindennapoknak – a cukorbetegek számára legalábbis mindenképpen