Aktivitásmérő segíthet a keveset alvóknak

Aktivitásmérő segíthet a keveset alvóknak

Aktivitásmérő segíthet a keveset alvóknak

egészség

2 perc

A Fitbit karkötő korábban is képes volt az alvással töltött órák mérésére, de most egy új funkciónak köszönhetően figyelmeztetheti tulajdonosát, hogy mikor jött el a lefekvés ideje, sőt szép lassan az egészséges alvásritmusra is rászoktathatja.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontosságát valószínűleg nem kell sokat magyarázni, hiszen mindenki tudja, mennyivel romolhat a teljesítménye bármilyen feladatban, ha szervezete nem tud eleget pihenni. Ezért a Fitbit két alvásszakértőt kért fel arra, hogy dolgozzák ki az erre fókuszáló szolgáltatást.

Ideje lefeküdni!

Ismét ringbe szállnak az okoskarpántok

Az alkalmazás segítségével a korábban mért alvásadatok is láthatóak, de a felhasználó beállíthat újabb célokat, hogy napi hány órát szeretne pihenéssel tölteni, valamint, hogy mikor szeretne kelni reggelente. Az applikáció innentől kezdve értesítésekkel figyelmezteti, mikor érdemes az ágy felé indulni, és természetesen reggel is automatikusan ébreszti.

Hosszú távon a mérések alapján pedig grafikonon is visszanézhető, hogyan változott a korábbi napokhoz képest az alvással töltött idő, és nyomon követhető a javulás folyamata.

Természetesen csak azok számára érdemes a funkciót használni, akik rendszeresen viselik a karkötőt az ágyban is. A korábbi felhasználói visszajelzések alapján viszont ez nem mindig kényelmes, és sokan csak napközben hordják az eszközt.

Ki korán kel…

A fejlesztők a rendszeres használatban lévő kütyük adatai alapján érdekes összefüggéseket fedeztek fel az alvással töltött órák száma és a testtömegindex (BMI) között. A 25 feletti BMI-vel rendelkezők átlagban egy órával kevesebbet alszanak, mint az az alattiak. Természetesen azt ők is leszögezik, ez az összefüggés semmiképp sem jelenti azt, hogy a több alvás azonnal fogyást eredményezne, de a testsúly csökkenéséhez elengedhetetlenül szükséges egészséges életmódnak mindenképpen része ez is.

A Sleep Schedule elnevezésű funkciót bárki beszerezheti, aki már rendelkezik az aktivitásmérővel és a hozzá kapcsolódó alkalmazással, egyszerűen csak az új frissítést kell letölteni a vonatkozó operációs rendszerek (Android, iOS, valamint Windows) alkalmazásboltjaiból.

Forrás: TechCrunch