Az év applikációja lett a DokiApp

Kapcsolódó cikkek

Az év applikációja lett a DokiApp

Az év applikációja lett a DokiApp

egészség

2 perc

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. Az online orvoslás Ubere nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját is ez az egészségügyi fejlesztés nyerte el.

A Magyar Marketing Szövetség díjára olyan applikációkkal lehetett nevezni, melyek segítik, szórakoztatják vagy bármely más módon támogatják a felhasználókat. A rangsor felállításakor alapvetés volt az innováció és a funkcionalitás is. Az Év Applikációja kategória mezőnye rendkívül erős volt, a többi között olyan márkák pályáztak, mint az UniCredit Bank vagy a Spar Magyarország.

A DokiApp 2020 őszén a társadalmi célú projekteket felkaroló Vodafone Digitális Díj fődíját is elhozta Digitális Társadalom kategóriában.

A fejlesztés egy olyan közcélú telemedicina applikáció, amely a teljes társadalom szolgálatára lehet. Az alkalmazás segítségével a felhasználók videótelefonáláson keresztül, pár perces várakozás után konzultálhatnak orvosokkal és pszichológusokkal bárhol, bármikor.

A szolgáltatás okostelefonról és számítógépről is elérhető, így egy betegség vagy panasz jelentkezésekor akár néhány percen belül valódi szakembert kérdezhetünk a problémánkról. A DokiApp célja, hogy a legrövidebb úton összekösse a pácienseket a szakemberekkel, ezáltal megbízható irányt mutasson akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Az alkamazás hiánypótló szerepét mutatja, hogy orvosai és pszichológusai az ünnepi időszakban is elérhetőek voltak, akkor, amikor egészségügyi panaszokkal szinte lehetetlen szakemberhez fordulni. A megnövekedett decemberi forgalom mellett az alapítók igyekeztek jótékonykodásra is időt szakítani. Az ünnepek alatt lebonyolított konzultációk árának egy részéből, 50 ezer forinttal támogatták az Autistic Art Alapítványt.

A DokiApp számára a 2020-as év a koronavírusról és ezzel párhuzamosan a telemedicina térnyeréséről szólt. Az alkalmazás azért is nyerhette el az év applikációja díjat, mert az egyik legégetőbb problémára nyújt megoldást: segítségével gyorsan és hatékonyan vehetünk igénybe egészségügyi szolgáltatást, orvosi konzultációt.

A telemedicina azonban nemcsak a vírushelyzet idején kínál alternatívát az egészségügyi és pszichológiai segítségnyújtás lehetőségeire, hanem bármikor kiegészítheti a hagyományos ellátást.

„Az applikációt a páciensek gyakran nem a szakorvosi vizsgálat vagy a hagyományos pszichológiai terápia helyett, hanem ezek mellett veszik igénybe, egyfajta azonnal elérhető útmutatóként. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy éjszaka is zajlanak videókonzultációk: legutóbb egy hajnali fél kettőkor leadott konzultációs kérést fél percen belül sikerült kiszolgálni. A szolgáltatás tavaszi indulása óta tehát egyre ismertebb a páciensek körében, az év végére több mint száz sikeres videókonzultációt tudhatnak maguk mögött” – mondta Somogyi Tibor, a DokiApp alapítója.