Biztosítási csomag része lehet az Apple Watch

Kapcsolódó cikkek

Biztosítási csomag része lehet az Apple Watch

Biztosítási csomag része lehet az Apple Watch

egészség

2 perc

A kiszivárgott hírek alapján a kaliforniai gyártó és az Aetna biztosító partneri kapcsolatra léphet. A tervek szerint egy speciális egészségügyi program keretén belül juttatnák el az Apple okosóráit a társaság ügyfeleihez.

A CNBC értesülései szerint az Apple, az Aetna és több kórház képviselője is egyeztetett a színfalak mögött. A biztosító már korábban is 50 ezer Apple-okosórát ajándékozott alkalmazottainak egy céges wellness-program keretein belül. A feltételezett tervek szerint a közeljövőben ügyfeleiknek, vagyis körülbelül 23 millió felhasználónak adnának kedvezményesen vagy akár ingyen Apple Watch órákat.

Apple Watch: igazi rekord vagy porhintés?

Az Aetna céljai között szerepel az egészséges életmód és pontosabb étrendkövetés elterjesztése. Mindez kapóra jöhet az Apple-nek is, hiszen okosórájukban is hasonló funkciókat határoztak meg elsődleges területként.

Az értékesítési adatok alapján 2017 első negyedévében a viselhető fitneszkövetők sorában az Apple Watch átvette a Fitbit vezető pozícióját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyes értesülések szerint az almás cég jelenleg is azon dolgozik, hogy újabb egészségügyi érzékelőket fejlesszenek ki, elengedhetetlen kiegészítővé téve eszközeiket a krónikus betegségektől szenvedők számára. Az új funkciók közé tartozhat például a folyamatos és noninvazív vércukormérő.

Az Apple legfőbb riválisának számító Fitbit már évek óta támogatott különböző cégeket fitneszkiegészítőkkel, hogy a dolgozók egészségügyi eredményeinek javulása mellett a biztosítási kiadásokat is csökkenthessék. „Logikus lépés ez az Apple számára, hiszen így szélesebb körben terjesztheti el óráit. Már a kezdetektől fogva szerettek volna egy ehhez hasonló partnerséget kialakítani” – vélekedik Tim Bajarin, a technológiára specializálódott tanácsadócég, a Creative Strategies elnöke.