CES 2018: egészségügyi fejlesztések a Samsungtól

Kapcsolódó cikkek

CES 2018: egészségügyi fejlesztések a Samsungtól

CES 2018: egészségügyi fejlesztések a Samsungtól

egészség

6 perc

A látogatókat idén is minden bizonnyal a leginnovatívabb fejlesztések széles tárházával nyűgözik majd le a kiállítók. Borítékolható, hogy egészségügyi innovációkból sem lesz hiány.

A Samsung kreatív laborja is meghatározó szereplője kíván lenni a csúcstechnológiai rendezvénynek. A kínálatukban idén egy intelligens szemüveg és ultramodern hangszóró mellett a látási és légzési nehézségeket enyhítő készülékek is megtalálhatóak. 

A C-Labról érdemes annyit megjegyezni, hogy gyakorlatilag úgy működik, mint a dél-korai vállalat belső fejlesztési inkubátora. A munkatársaik akár felépíthetnek és az útjukra is indíthatnak innen startup cégeket, közben kiaknázva az elektronikai óriás jelentős erőforrásait. 

Az eredmények mindig egy kicsit vegyesek, azonban általában érdekes alternatívát kínálnak az anyavállalat által piacra dobott legújabb mobiltelefonok, televíziók és mosógépek mellett. Ezúttal a labor három korszerű fejlesztéssel szeretné felkelteni a felhasználók érdeklődését, és az előző évekhez hasonlóan most sem maradhattak el az olyan darabok, amelyek a rászorulóknak nyújtanak segítséget.

Az újítások közül talán a Relumino számíthat a legnagyobb érdeklődésre. Az innovatív fejlesztés abból a célból jött létre, hogy könnyebbé tegye a látássérültek helyzetét. A rendszer lényegében arra az alkalmazásra épül, amelyet a cég már a tavalyi barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) bemutatott, ezúttal ugyanakkor egy hardvert is párosítottak az applikációhoz.  

A bemutató videóban látható „intelligens szemüveg” voltaképpen a Samsung Gear VR-szemüvege, amely egy okostelefon és fülhallgató kombinációjával állít elő élesebb képeket. Csakúgy, mint ennél a megoldásnál, a Relumino esetében is a telefon szolgál a rendszer számítástechnikai központjaként, tehát befogja a képeket és tovább is küldi a lencséknek. 

Egy másik innovatív újdonság a GoBreath, amely főként a tüdőproblémával küzdő betegeket célozza meg. A felszerelés legfontosabb eleme az a hordozható eszköz, amely egy okostelefonos alkalmazáshoz kapcsolódik, és ennek segítségével tanít meg különböző légzési technikákat. Az applikáció képes az egyéni fejlődés nyomon követésére, illetve az adatok orvosoknak történő továbbítására. 

A leginkább fogyasztóbarát fejlesztésnek pedig az S-Ray (Sound-Ray) számít. A korszerű berendezés lényegében „összetömöríti” azokat a technikai megoldásokat, amelyeket nagyobb hangszórókban lehet megtalálni, és ezt egy könnyen szállítható méretű készülékbe sűríti. 

Forrás: TechCrunch