Digitális gyógyszer? Erről még Stephen King sem írt regényt!

Digitális gyógyszer? Erről még Stephen King sem írt regényt!

Digitális gyógyszer? Erről még Stephen King sem írt regényt!

egészség

3 perc

Homokszemnyi érzékelő segítheti a gyógyítást.

Szervezeten belüli gyógyszeraktiválást tesz lehetővé a Proteus által kifejlesztett, M2M-alkalmazáshoz kötött új termék. A szenzorok, tapaszok és a mobiltelefonos applikáció által jelentősen növelhető a gyógyászati kezelések hatékonysága.

Nézze meg, hogyan működik a digitális gyógyszer! A cég által kifejlesztett fogyasztható érzékelő körülbelül akkora, mint egy homokszem. A gyomorba érve aktivizálódik, de nem tartalmaz se elemet, se antennát, se egészségre káros anyagot.

Mindeközben a bőrre helyezett tapasz rögzíti a test működésének főbb mutatóit (vérnyomás, aktivitás, pihenés), majd továbbítja arra a telefonra, táblagépre, amely az applikáción keresztül összeköttetésben áll a digitális egészségfigyelő rendszerrel. Így valós idejű információt kaphat az orvos a beteg állapotáról, és megalapozottabb döntést hozhat a további kezelésről.

Egyes szakértők szerint a digitális gyógyszerek hasonló medicinák lesznek, mint amilyenek jelenleg is forgalomban vannak, egy apró különbséggel: mindegyik tabletta tartalmaz majd egy apró érzékelőt, amely kommunikál az egészségfigyelő rendszerrel, és információkat küld a gyógyszerszedési szokásokról, és arról, hogy miként reagál a szervezet a kezelésre.