Fülfájásnál kapja elő a mobilját

Fülfájásnál kapja elő a mobilját

Fülfájásnál kapja elő a mobilját

egészség

2 perc

A CellScope Oto HOME elnevezésű eszközét az okostelefon kamerájára kell rögzíteni, segítségükkel a szülők akár otthon is megvizsgálhatják a gyermekük fülét, ha fájdalomra panaszkodna.

Számtalan más fertőzés és betegség mellett a fülgyulladás az egyik leggyakoribb oka annak, amiért a gyerekeket orvoshoz kell vinni. Amellett, hogy a kicsik félnek az orvostól, a vizsgálatok a szülőkre és a doktorokra is nagy terhet rónak. Egy San Franciscó-i cég azonban egy különleges megoldást eszelt ki, hogy a jövőben csökkenthető legyen az orvoslátogatások száma és a rendelőben várakozással eltöltött idő.  

Belázasodott a gyerek? >>A CellScope Oto HOME eszközt a telefonra kell rögzíteni, a szülők így a mobilban lévő kamera segítségével otthonról is megvizsgálhatják a gyermekük fülét, ha fájdalomra panaszkodik. A készlet az iPhone 5, valamint iPhone 5S telefonokra felszerelhető tokból, valamint egy különálló otoszkópból áll, amelyet közvetlenül a mobilok kamerájának tetején kell elhelyezni. Ezek az eszközök gyakorlatilag az otthoni megfelelői az orvosok által is sűrűn használt műszereknek, amelyek egy nagyító lencse, továbbá egy kis lámpa ötvözésével segítenek a hallójárat mélyére nézni.

Miután a szülők elkészítették a felvételt, az „Oto Connect” szolgáltatás révén a rögzített videót azonnal továbbíthatják a programban részt vevő ügyeletes orvosnak. A szakemberek a látottak alapján távolról is fel tudják állítani a diagnózist, és szükség esetén meg is írják a receptet, amelyet azután a szülők kiválthatnak a legközelebbi gyógyszertárban. Ezzel az egész procedúrán túleshetnek anélkül, hogy fel kellene szabadítaniuk az egész délelőttöt az orvosi vizitre, arról nem is beszélve, hogy mennyire hasznos lehet ez az eszköz például a fejlődő országokban élők számára, ahol sok esetben több napi utazásra van a legközelebbi rendelő.

A korábbi hírek szerint az Oto HOME egyelőre csak a kaliforniaiak számára érhető el. A rendelést 79 dollárért – átszámolva mintegy 22 ezer forintért – lehet feladni, az összeg magában foglal egy ingyenes „távolsági vizitet” is – a későbbi kontrollvizsgálatok alkalmanként 49 dollárba – 13 ezer forintba – kerülnek.

A tervek szerint más amerikai államok lakói is feliratkozhatnak, és értesítőt kapnak arról, amikor már a lakóhelyükön is be tudják szerezni a készüléket, ez valószínűleg az év közepén válik majd valóra. A CellScope a készülék professzionális változatán is dolgozik, kifejezetten orvosok számára. Az Oto PRO műszereket már borsosabb áron, 299 dollárért – 83 ezer forintért – lehet előrendelni az Egyesült Államokban.

Forrás: Gizmag.com