Hódít az IoT az egészségügyben

Hódít az IoT az egészségügyben

Hódít az IoT az egészségügyben

egészség

1 perc

Az egészségügyi szféra a legígéretesebb terület a viselhető eszközök világában. Számos ügyfélközpontú és professzionális trend örvend kiemelt érdeklődésnek, a technológiai előnyök vonzzák az érdeklődést a viselhető eszközök irányába.

Hatalmas üzlet az IoT az egészségügyben

Will McKitterick, a BI Intelligence vezető elemzője által szerkesztett jelentés azt vizsgálta, mire használnák a viselhető mérőeszközöket az egészséggel kapcsolatban, ez alapján a legtöbb adatot az aktivitásmérésben, egészségügyi szolgáltatásokban, biztosítási szférában igényelnék.

A riport a népszerűsítés útjában álló akadályokat is felsorolja, valamint azt a folyamatot is, ahogy a nagyvállalatok, például az Apple, a Google vagy a Samsung olyan szerkezeteket és platformokat gyártanak, amelyek áthidalhatják a rést a fitneszmérők és a valóban orvosi ellátó készülékek között.

A jelentés néhány kulcsfontosságú pontja

A befogadás egyre növekszik, viszont a viselhető eszközök piaca még mindig gyerekcipőben jár az elterjedtséget illetően. A feltételezett központi szállítmányozás összetett éves növekedési üteme (CAGR) 24.8% 5 évre, tehát elérheti a 162.9 millió egységet 2020-ra.

A növekvő egyéni és profi orvosi trendek vonzzák a figyelmet a viselhető kiegészítőkk felé. A fogyasztóknak értékes, elemezhető, számszerű, de ugyanakkor személyes egészségügyi információkkal kedvezhetnek, amelyeket lefordítanak számukra az eszközök és okosórák. Az üzleti világ számos területén gyorsan ráéreztek, milyen értékes lehet az adatgyűjtés ügyfelektől, alkalmazottaktól, páciensektől, hogy segítsék ezzel az eszközök hatékonyságát, és javítsák a kiszolgálást. 

Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni az akadályozó tényezőkről sem. Az eszközök pontossága és a piaci szabályozás a két nagyon fontos kérdés lehet a gyártók számára. Komoly aggodalmak merülhetnek fel a személyes adatok védelme és a minőség körül is, ez a két másik kulcsterület. 

A felhasználóbarát készülékek végső soron jobb egészségügyi ellátáshoz vezethetnek, hiszen a jövő szerkezetei kiszolgálhatják majd az ügyfeleket és a profi piacot is.

Forrás: Business Insider