Hűsítő álmok az okospárnával

Kapcsolódó cikkek

Hűsítő álmok az okospárnával

Hűsítő álmok az okospárnával

egészség

5 perc

A Moona a nyak és a fej hűtésével könnyíti meg és teszi pihentetőbbé az alvást.

A HAX startup-alap kifejezetten hardvergyártó kezdeményezéseket támogat. Közreműködésével jött létre az elalvást segítő Moona. Az okospárnához kapcsolódó Kickstarter-kampány nemrég indult el. A projekt kedvező fogadtatását mi sem mutatja jobban, hogy az összegyűjtött összeg elég gyorsan átlépte a százezres határt, miközben csupán 50 ezer dollár elérése volt az elsődleges cél.

Az intelligens alvássegítő rendszer egy vízhűtéses párnából, illetve a kapcsolódó alkalmazásból és a keringetésért felelő eszközből áll. A termék a kampány korai szakaszában 219 dolláros (nagyjából 57 ezer forintos) áron előrendelhető, kereskedelmi forgalomban pedig 399 dollárért (körülbelül 103 ezer forintért) lehet majd később megvenni..

A témával foglalkozó kutatások is kiemelik, hogy az alvás során csökken a testhőmérséklet, így az alacsonyabb környezeti hőmérséklet segítheti a könnyebb elalvást és a jobb minőségű pihenést. Amikor pedig elérkezik a felkelés ideje, a testhőmérséklet enyhe emelkedésének köszönhetően elindul az ébredéshez vezető természetes folyamat. Mivel egyharmad arányban a fej és a nyak felelős a test hőcsere folyamataiért, a Moona fejlesztői olyan okospárnát fejlesztettek, mely speciális algoritmusok segítségével biztosítja az optimális hőmérsékletet, reggel pedig melegítés segítségével, fokozatosan ébreszt.

A berendezés központi hőkeringető eleme gyakorlatilag csak egy vékony lap, mely bármilyen párna mellé behelyezhető a huzatba, az ágy mellé helyezendő eszközhöz pedig a kapcsolódó vízkeringető csövön keresztül csatlakozik.

Ezenfelül a készülék nyomon követi a fényerősséget, a páratartalmat és a szobahőmérsékletet, a kapcsolódó alkalmazás pedig monitorozza az úgynevezett cirkadián ritmust (azaz a napi biológiai órát). A mért adatok felhasználásával a párna a felhasználó egyedi igényeihez alkalmazkodva igyekszik javítani az alvásminőségét.

A kapcsolódó kampány október 27-éig tart, a kiszállításra pedig 2018 nyaráig kell várni.

Forrás: PRWeb