IoT turbózhatja fel a sportteljesítményt

IoT turbózhatja fel a sportteljesítményt

IoT turbózhatja fel a sportteljesítményt

egészség

2 perc

Nem csak a hétköznapokat tehetik kényelmesebbé a Dolgok Internete vezeték nélkül kommunikáló eszközei. A különböző sportkiegészítők az edzések hatékonyságát növelhetik, de segíthetnek abban is, hogy kevesebb legyen a sérülés. Íme, néhány újabb IoT-fejlesztés, amelyet az amatőr és a profi sportolók is kipróbálhatnak.

UA SpeedForm® Gemini 2 

Az okosfutócipő minden egyes lépést és edzéssel töltött másodpercet rögzít, majd továbbítja az adatokat az UA MapMyRun alkalmazásnak. Az app rögzíti a GPS adatokat, a futás hosszát, a lépésszámot, a megtett távolságot, akár különböző szakaszokra bontva is.

Érdekesség, hogy körülbelül 640 kilométer felett jelez a program, hogy itt az ideje egy új pár cipőt venni – és hogy ne vesszenek el a mérések, az alkalmazásban korábban rögzített adatok szinkronizálhatóak az új cipővel is.

94Fifty szenzoros kosárlabda

Kevés dolog hangzik olyan jól, mint egy kosárlabda hálóba suhanása. Ha szeretné ezt a hangot gyakrabban hallani, akkor ez a sportszer sokat segíthet. A labda az adatokat egy alkalmazáson át küldi az okostelefonra, amely azonnal elemzi azt, hogy mit csinál jól a játékos, és hogyan lehetne javítani a dobásain. Az érzékelőkkel ellátott modell nőknek és férfiaknak szánt méretekben is megvásárolható.

Shockbox okossisak

Az eddig említett teljesítményjavító eszközökön túl érdemes megemlíteni azt is, hogy az edzések során időnként elkerülhetetlenek a különböző sérülések. A sok újdonság között pedig akad néhány fejlesztés, amelyik a biztonságosabb játékban segít. 

Erre példa a Shockbox sisakba helyezhető érzékelője, mely azonnal továbbítja egy alkalmazásnak az ütközések számát és erősségét. A méréseknek köszönhetően így az edző pontosan tudhatja, ha egy játékos olyan erős ütést szenvedett, hogy az már agyrázkódáshoz vezethet. Így leállíthatja a mérkőzést és orvosi segítséget kérhet. A cég az érzékelőket elsősorban az amerikai focihoz gyártja (ahol különösen gyakoriak az ilyen balesetek), de felhasználható hokihoz, lacrosse-hoz és különböző téli, illetve extrémsportokhoz is.

Forrás: Mashable