Karnyújtásra az életmódváltás – Ez aztán az okosóra

Karnyújtásra az életmódváltás – Ez aztán az okosóra

Karnyújtásra az életmódváltás – Ez aztán az okosóra

egészség

3 perc

Nem csupán az alvási szokásait változtathatja meg gyökeresen, hanem a napi testedzést is jóval hatékonyabbá teheti a Basis által megálmodott csuklópánt segítségével. Az okosóra a beépített érzékelőknek köszönhetően például elárulja, hogy mennyire volt mély vagy felületes az álma, mennyire gyorsult fel a pulzusa kondizás közben és az egyéni edzésterv alapján személyre szabott értesítőkkel is noszogathatja.

A Peak tervezői öt különböző szenzorral látták el a dekoratív, akár 50 méteres mélységig vízálló modellt. Az érzékelők nyomon követik szívritmusát, bőrének hőmérsékletét és ellenállását, de automatikusan felmérik valamennyi mozdulatát vagy a levegővételeit. A begyűjtött információkat Bluetooth Smart kapcsolaton keresztül továbbítják az okostelefonjára, az alkalmazás így mélyebb betekintést nyújt az alvási és sportolási szokásaiba.

Tudta? Az Intel márciusban vásárolta fel a fitneszkiegészítőket gyártó Basis Science-t.A fejlesztők ígérete szerint az okosóra az elődeinél sokkal megbízhatóbban méri majd a szívverést, egy hevesebb mozdulat vagy keményebb gyakorlat közben sem kell megállnia, hogy leolvassa az értékeket. A beépített pulzusszámláló, illetve a háromtengelyes gyorsulásmérő segítségével nyomon követheti, hány kalóriát égetett el egy hosszabb séta vagy a napi tréning során. Az előzetesen felállított heti edzésterv alakulását személyi edzőként ellenőrzi az intelligens karperec és folyamatosan tájékoztatja, hogy halad a célok elérésével.

A korábbi modellekhez képest az is előrelépés, hogy az okosóra automatikusan felismeri, hogy mikor szenderül álomba, nem kell előtte semmilyen gombot sem benyomnia. A pihenés során az alkalmazás rögzíti, hogy mennyi ideig tartott a mélyebb alvási szakasz, megszakította-e valami az éjszakai nyugalmát, illetve mikor vált felszínesebbé az álma. Ezáltal akár személyre szabott alvásmintákat is beprogramozhat, így biztosítva azt, hogy egy kiegyensúlyozott, nyolcórás pihenést követően energikusan induljon a napja.

A hagyományos okosórás funkciók a termék piacra dobásakor még nem lesznek elérhetőek, de az ígéretek szerint a csuklópánttal hamarosan telefonálni, sms-t fogadni és e-mailezni is lehet majd. Az akkumulátor akár négy napon keresztül is bírja, így nem kell a készüléket minden nap feltölteni. A szemfüles vásárlók novembertől rendelhetik meg a terméket, amelyet a vállalat elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban dob piacra. A csuklóra rögzíthető mini „életmódközpont” átszámolva nagyjából 48 ezer forintba kerül.