Kérem a következőt! Rendel az e-orvos

Kapcsolódó cikkek

Kérem a következőt! Rendel az e-orvos

Kérem a következőt! Rendel az e-orvos

egészség

2 perc

A DocPlanner, egy Lengyelországban alapított egészségügyi rendszer, amely havonta másfél millió foglalást rögzít. A cég most 80 millió dollárra tett szert, ami szokatlanul magas összeg a startupok tőkehiányos világában. Mindemellett még az önállóságukat is megtarthatták, ami az ötödik nagyobb tőkeinjekció (ún. Series E) után már igen ritka.

Természetesen ebben volt külső segítségük is, mégpedig a One Peak Partners és a Goldman Sachs Private Capital csatlakozott a már korábban is befektető Piton Capitalhoz és ENERN Investmentshez.

A DocPlanner-t 2012-ben alapították, és a startup alapvetően kétféle szolgáltatást nyújt. Az egyik egy értékelésekkel egybekötött keresőoldal kifejezetten a pácienseknek, a másik pedig az egészségügyi szolgáltatóknak nyújt lehetőséget abban, hogy ügyfeleket szerezzenek. Utóbbiak lehetnek magánorvosok, fogorvosok vagy specialisták.

Az oldal 15 országban működik, és nem kevesebb mint 2 millió egészségügyi szolgáltatás közül választhatnak a keresgélők. Őket nagyban segítheti a választásban a már leadott 2,4 millió értékelés.

A DocPlanner segíthet az orvosoknak és a klinikáknak a betegfogadás optimalizálásában. Az új vállalkozásokat pedig abban támogathatja hatékonyan, hogy kilépjenek a világ elé, és előmozdítsák az adminisztráció digitalizálását. Márpedig a digitalizálás nemcsak az adattárolást könnyíti meg, hanem jelentősen felgyorsítja a betegfelvételt is, amivel egyszerre jól jár a páciens, és csökken a munkaterhelés a szolgáltatón is.

A tőkebevonást a cég arra szeretné felhasználni, hogy jelenlegi pozícióinak megtartásán felül megjelenjen eddig meg nem hódított európai és latin-amerikai piacokon is SaaS-alapú (sofware-as-a-service, azaz szolgáltató szoftver) kínálatával. Ezen felül költeni szeretnének K+F-re is, és kiegészítő szoftvereken is dolgoznak klinikák és orvosok számára.

A cégnek jelenleg 1000 alkalmazottja van világszerte – Varsóban, Barcelonában, Isztanbulban, Rómában, Mexikóvárosban és Curitibában –, de újabb száz pozíció nyílik meg hamarosan.

Sőt, a DocPlanner még felvásárlásokban is gondolkodik! Leginkább fiatalos, lendületes, felhőalapú szolgáltatásokat végző szoftvercégekre szeretnék kivetni a hálójukat, hogy általuk tovább tudják gyorsítani saját növekedésüket. Korábban 2014-ben és 2016-ban vették meg versenytársaikat Spanyolországban és Törökországban.

Forrás: