Lázmérés érintés nélkül

Lázmérés érintés nélkül

Lázmérés érintés nélkül

egészség

2 perc

A különféle digitális egészségügyi eszközöket gyártó Withings wifis okoslázmérővel rukkolt elő.

Az amerikai gyógyszer- és élelmiszerellenőrző hatóság (FDA) által engedélyezett orvostechnikai eszköz már kapható az amerikai Apple-üzletekben, illetve megrendelhető az Apple és a Withings honlapjáról, azt viszont fontos kiemelni, hogy külföldre egyelőre még nem szállítanak.

Az eszköz használata bonyolultnak semmiképpen sem mondható, a felhasználónak csak le kell töltenie a kapcsolódó alkalmazást az okostelefonjára, a készülék aktiválásához pedig meg kell nyomni a rajta található egyetlen gombot. Ezek után egyszerűen végig kell „simítani” a készülékkel a beteg homloka fölött, a Thermo pedig finom rezgéssel jelzi, ha a mérési folyamat befejeződött. 

A 16 darab beépített infravörös szenzornak köszönhetően 4000 mérési eredmény rögzíthető, a használat pedig rendkívül higiénikus, mivel nincs közvetlen érintkezés a bőrrel. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a szülőknek így nem kell felkelteniük beteg gyermeküket, a láz szükség szerint akár alvás közben is megmérhető.

A készülék digitális kijelzőn mutatja meg a mérés eredményét, valamint figyelembe veszi a felhasználó életkorát is, és a hőmérsékletet jelző LED-ek is azonnali visszacsatolást adnak. A zöld szín jelzi a normál tartományt, a narancssárga a hőemelkedést, a piros pedig a lázat.

A kapcsolódó applikáció az iOS és az Android operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, a mért adatok pedig azonnal letölthetők a telefonra, így hosszú távú grafikonon is megjeleníthetőek. 

Az eredmények továbbíthatóak akár a kezelőorvosnak is, de a programban lehetőség nyílik hagyományos lázmérővel mért adatok digitális feljegyzésére is. Az alkalmazásban rögzíthető továbbá az is, hogy mikor, milyen gyógyszert vett be a beteg, illetve fotó hozzáadására, a tünetek kiválasztására és emlékeztető beállítására is van lehetőség.

Forrás: GeekDad.com